Zand boven straatniveau in kruipruimte

wimbabwe

 • #1
Goedemiddag. Ik had een vraag over een betonvloer op zand die ik Wil gaan realiseren. Binnenkort wordt er een betonvloer van 12 cm dik gestort in de woonkamer op isolatie platen. Nu heb ik een beperkte kruipruimte. Ongeveer 34 cm. Voor de isolatie heb ik eigenlijk 2 opties. Ik kan 16 cm pir kopen of 20 cm EPS. De kosten zijn toevallig evenveel omdat de pir een restpartij is. Als ik pir neem moet ik mijn kruipruimte iets ophogen met zand. Dat scheelt me wel wat puin ruimen onder de vloer. Nu heb ik zitten meten maar het zand van mijn kruipruimte is denk al 10 cm hoger als straatniveau. Het is een oud huis onder aan een dijk. Stel dat ik er 6 cm zand bij gooi dus waarschijnlijk is het zand niveau in de kruipruimte dan 15 tot 20 cm hoger dan de straat. Is dit verstandig of krijg je dan meer druk op de buitenmuren? Zo,n betonnen vloer weegt natuurlijk ook wat. Of valt deze druk te verwaarlozen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Druk op de buitenmuren is normaal gesproken niet aan de orde. Haal bij twijfel er een constructeur bij. Die kan meteen kijken of je meteen de fundering mee kan versterken, dat kan bij vloervervanging een kleine moeite zijn.

  Let op koudebruggen tussen de vloer en de muren rondom!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu