Zachtboard

Watson1963

  • #1
Een gerenomeerd bedrijf heeft bij ons een verbouwing uitgevoerd. Ons werd verteld dat het aanwezige zachtboard brandgevaarlijk is. Bij het achtergelaten afval konden we echter geen enkel stukje zachtboard vinden. Ons vermoeden is dan ook dat ze gipsplaten over het zachtboard geplaatst hebben. Mag dit of is het geen probleem?
Alvast bedankt.
 

Sjaan Smit

  • #2
Hadden ze dan beloofd om ook alles te slopen??
 

MvanV

  • #3
Is geen erg grooot probleem als dat is gebeurd. Het gips beschermt het zachtboard van binnenuit waardoor het brandgevaar daarmee gigantisch is verminderd. Zachtboard aan de binnenkant is wel erg gevaarlijk.
Gips houdt brand een kwartier tot half uur tegen, dat is mooi om te vluchten. Als de houten balken enzo gaan meebranden (en dat doen ze als het door het gips gaat) dan is er toch geen houden meer aan.
Daarom is ook tegenwoordig de gewoonte en plicht de binnenkant brandwerend uit te voeren.


Ik denk echter dat ze het gips er niet zomaar tegen hebben gedaan, dat is namelijk moeilijker. Dat zachtboard ruk je er zo af, en dan zie je de balken tenminste om lekker op te schroeven. Op zachtbard schroeven schiet niet op.
 

Sjaan Smit

  • #4
Waarschijnlijk was het makkelijk gipsen voor die gasten...Hoewel gips op zachtboard mij wel onwaarschijnlijk lijkt want dat zacht board houdt niks..Of ze wisten precies waar het houtwerk zat wat weer onder het zachtboard zit....Vaag......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu