Plafondisolatie zachtboard plafonds

Hilko

  • #1
Hallo, misschien kan/wil iemand me helpen?
Ik woon in een oude woning (1920). Enkele muren, zachtboard plafonds, dubbel glas.
Ik heb het gevoel dat ik me te pletter stook door de matige isolatie van de zachtboard plafonds. Aan de muren kan ik weinig doen, de plafonds wel.

Ik stel mij voor dat er toch een of andere isoaltieplaat moet bestaan die ik gewoon tegen de zachtboard kan plakken of zo. Ik heb ooit gelezen over superisolatieplaten, die kan ik echter nergens vinden.

Ik weet wel dat ik de plafonds kan slopen en vervangen door gips met isover, maar dat geeft zoveel rotzooi. En eerlijk gezegd heb ik geen zin in zoveel werk. Iets eronder plakken lijkt me voldoende. Heeft iemand een tip?
 

Chathanky

  • #2
Als er superisolatie bestond met een bewezen goede waarde hadden ze dit op de bouw allang toegepast. Dit scheelt een hoop volume en is makkelijk weg te werken.

Ik denk dat de kierdichtheid van het huis gezien het bouwjaar ook een aanzienlijke aanslag is op de stookkosten. Als je dit gaat aanpakken moet er wel voldoende ventilatie over blijven. Dus noet alles potdicht maken.
Dit is zonder te veel breken mischien een optie, anders is het breken van het plafond en dit goed aan pakken onvermijdbaar.

Zelf heb ik een huis uit 1906 en op een koude dag ben ik eens op kierenjacht gegaan :mrgreen: een deel daarvan heb ik aangepakt en dit scheelde al aardig wat. De investering is nihil en het effect groot.

Is de ruimte boven dit plafond verwarmd? Zo ja dan is het effect ook een stuk minder.
 

Hilko

  • #3
Bedankt voor je snelle antwoord. De kieren waren inderdaad het eerste dat ik aanpakte.
Scheelde een hoop. maar toch voel ik dat de temperatuur naar het plafond toe snel lager wordt: niet comfortabel. Zouden tempex platen niet al veel goed doen vraag ik me af?

Schilderen dikke hap en klaar.
Groet
Hilko
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Lees dit eens indien je van plan bent tempex als afwerkingslaag te gebruiken op een plafond! (link naar artikel helaas niet meer werkend)

Nooit doen, gebruik een andere - minder brandgevaarlijk - isolatiemateriaal en werk het af met een brandveilig materiaal (dat laatste overigens niet mijn vakgebied...).
 

Chathanky

  • #5
Het temperatuursverloop van vloer naar plafond is altijd een stijgende lijn.
Warme lucht stijgt. Dit klinkt mij vreemd in de oren.
:?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Tocht ?
 

Chathanky

  • #7
Dat kan. Maar nog geen antwoord hoe het boven het plafond zit. :?
 

Hilko

  • #8
Bedankt voor de reacties. Brandgevaar was me bekend.
Alle adviezen bij elkaar schrapend moet ik dus tot de conclusie komen dat slopen van de plafonds en vervanging door gips met isolatiewol de beste oplossing is.
Zucht.
Groet

Hilko
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu