Ymvk kabel door 20mm uponor meerlagenbuis?

Mave10

  • #1
Ik zou graag mijn huidige badkamerverwarming (CV) vervangen voor een elektrische verwarming (2500 watt). Uponor meerlagenbuis loopt van badkamer naar kelder, waar ik dus prima bij kan. Liefst zou ik alles aansluiten zonder kap- en breekwerk dus zou ik graag een Ymvk kabel vanuit mijn kelder door de losgekoppelde 20mm uponor meerlagenbuis (die naar de badkamer gaat) trekken om zo vervolgens een stopcontact voor de elektrische verwarming te maken. Mag dit?
 

ADDave

  • #2
Ik zou het überhaupt al niet doen uit veiligheidsoverwegingen. Jij weet dat er stroom door een oude waterleiding gaat, een volgende bewoner niet.

Bovendien geef ik het weinig kans. Een stuk rechte buis kan misschien nog wel, maar zodra je een koppeling tegen komt loop je vast. Die zijn veel smaller aan de binnenkant.
 

Teunemans

  • #3
Zit er ook een aarde draadje aan de bestaande radiator (loopt van aardpunt onder de wasbak naar de radiator)
Zo niet dan zul je de radiator sowieso op de groep van de badkamer moeten aansluiten. Zit er wel een aarde aan, dan zou je de radiator eventueel wel op een andere groep mogen zetten dit ivm veiligheid.
 

Sander 1972

  • #4
Als je die ymvk voor een nieuwe groep gaat gebruiken, zou het gewoon proberen om er door te komen. Maar ga je die met een opbouw doos op de muur monteren?
Of het mag? En de voor de volgende die gaat verbouwen is het .......
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu