XPS-platen?

System7

  • #1
Hallo,

De vorige eigenaar heeft bij wijze van isolatie gele platen tegen mijn (schuine) zolderdak getimmerd. Omdat er waarschijnlijk een dampdichte folie op mijn dakbeschot ligt had de bouwkundige me al gewaarschuwd dat dat eraf moest om houtrot te voorkomen. En sowieso wil ik beter isolatiemateriaal gaan aanbrengen.

De vraag is nu of dit XPS- of PU-platen zijn? Als ik foto's zoek op Google Images vind ik beide omschrijvingen bij foto's van platen die sterk op de mijne lijken. Al schijnt er bij PU-platen vaak een extra laag op te zitten, en die hebben mijn platen niet. Ze zijn 3 cm dik, erg licht en de boven- en onderkant is glad. Zijn het dan toch XPS-platen?Als het XPS-platen zijn, wat kan ik er nog meer mee doen anders dan weggooien? Voor dakisolatie zijn ze kennelijk ongeschikt, maar kan ik er bijv. vloeren mee isoleren? Hoe zit het met de brandwerendheid?

Alvast dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Dit lijkt op piepschuim.
 

System7

  • #3
Gewoon piepschuim is het volgens mij niet want die hebben toch geen gladde boven- en onderkant? En gewoon PS zou ik denk ik wel herkennen aan de witheid en de 'bolletjes' die je eruit kunt krassen. Hier nog een foto, misschien is die duidelijker.

 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
PU(r) en PIR wordt alleen geproduceert en dus geleverd tussen twee lagen in ; b.v. alu.folie of glasvlies.

Tenzij ze natuurlijk de lagen er daarna weer afgehaald hebben.........

Denk dus toch dat het een XPS is........
Al is dit toch duidelijk zwaarder dan EPS !


w
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu