WTW voor kleine warmte ruimte

Status
Niet open voor verdere reacties.
Jan schreef:
Geef eens het aantal vierkante meters door van het totale oppervlak aan aquariums, zo blijft het raden wat het totaal is.

In plaats van een gewone ventilator is een ventilator met vochtsensor ook een mogelijkheid, de ventilator draait dan nooit onnodig.

Kijk eens aan! Dat scheelt een hoop onnodig ventileren (warme lucht afvoeren). Eens verdiepen!

In totaal zal er ca 5 m2 aan oppervalkte komen (in de maximale situatie) Ik begin eerst met 6 bakken van 0,5 m2/bak.
Geus schreef:
Ik las je startpost opnieuw en begreep dat je huis voorzien is van een WTW-systeem. Valt daar geen extra aansluiting op te realiseren?
Daar zat ik ook aan te denken, of de lucht uit de keueken te halen. Echter is het nu een uitgebalanceerd systeem, ik ben bang als ik daar dingen aan ga veranderen de balans zoek raakt, zou het niet?
 
Dat is idd zo, de ballans raakt zoek.
Opnieuw inregelen zou dan kunnen echter bijkomend probleem kan zijn dat de wtw unit hoogstwaarschijnlijk te weinig capaciteit heeft.
 
Jan hoe zou je nu dan de isolatie van het plafond aanpakken? Isolatie tussen de balken aanbrengen en daaronder folie dan gips oid?
 
Ja, en dan ruimte laten tussen dak en isolatie en aan de zijkant de zaak niet opsluiten maar los laten zodat eventueel vocht weg kan naar de garage, daar zit immers ook ventilatie in.
 
Beste mensen, ik ben bijna zover om te gaan verdiepen hoveel van welk materiaal ik nodig heb. Voor de zekerheid nog een bevestiging nodig.
Schema van de muur ziet er als volgt uit:

Garage-wit gipsplaten-isolatiemateriaal-dampwerend folie-groene gipsplaten-latex/tegels-warme binnenkant aquariumhok.

Correct? Of moet de folie tussen witgipsplaten en isolatie in?
 
Dag Allemaal,
ik heb zojuist een bouwshop gesproken die behoorlijk vele materialen heeft. Ik ben van plan om de muren en het plafond te gaan isoleren met 80 mm PIR isolatieplaten (RD-waarde van 3,45). Omdat de vloer niet geïsoleerd is, en daar de meeste kou vandaan komt, wil ik deze ook gaan isoleren, maar ik weet niet met welk materiaal ik dat het beste kan doen. Het is immers niet een gewone vloer. Er kan lokaal behoorlijk wat druk op komen te staand. Daarnaast wil ik de vloer graag afwerken met tegels zodat ik het geheel mooi schoon kan houden na een waterballet dus er moeten ook tegels op gelijmd kunnen worden. Ik heb echter geen idee wat voor materiaal ik hiervoor kan gebruiken.

Wat voor soort isolatie heb ik hiervoor nodig? Er wordt over drukstekte gesproken in de informatie die ik lees, maar mij zeggen die getallen niks. IS bijvoorbeeld een druksterkte van 200 kPA veel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan