Wtw afvoer goed geplaatst?

Danny709

  • #1
Ik heb mijn wtw unit op de afvoer aangesloten alleen ik twijfel of er nu water in de wtw kan komen.

In principe hangt de wtw hoger dan het sifon alleen door de stroming van de wasmachine (komt van rechts) vraag ik me af of dat in de wtw zou kunnen komen.

20230403_185228.jpg
 

ADDave

  • #2
Als de buis verstopt raakt is de kans groot dat het er bij de wtw uit komt ja.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Als de wtw gaat condenseren, loopt het water ook uit de opening van het t stuk onder de wtw. Het gat zit lager dan de afvoerleiding van de sifon.
 

Charel

  • #4
Dat T stuk daar kan absoluut niet, alle condenswater zal er langs daar uitlopen. Bovendien moet die condensafvoer luchtdicht zijn aangesloten om de werking van het toestel niet te verstoren, er mag daarom geen open verbinding zijn met de omgevingslucht, wat nu wel het geval is via dat T-stuk.
Verder is het hopen dat de afvoerbuis nooit verstopt en dat die de sterke stroming vanuit de wasmachine snel genoeg kan afvoeren.
Ik zou er niet gerust in zijn, vroeg of laat ga je prijs hebben.
Ik zou om te beginnen de condensafvoer niet aansluiten op de afvoerbuis maar het via die sifon in een opvangbak of emmer laten lopen en dit een tijdje in het oog houden.
In sommige gevallen is dat condenswater zo weinig dat het nog geen emmer per jaar is.
Als het toch te veel is en je moet die opvangbak te veel leegmaken kan je altijd nog een vlotterpompje voorzien in die bak om het water naar de afvoer te pompen
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De afvoer van een wtw moet eindigen in een sifon. De slang moet onderwater staan, anders gaat de wtw valse lucht trekken.
 

Danny709

  • #6
Bedankt voor alle reacties.

Het t-stuk komt een dop in met manchet om zo het sifon eventueel achteraf deels bij te kunnen vullen. Eventueel via een buis die nog omhoog gaat.

Ik denk dat ik de leiding dan het beste naar de hoofdafvoerleiding kan laten lopen. Daar heb ik denk ik minder kans op verstopping.

Komt dan met een zadel onder de wasmachine aansluiting.

20230404_064001.jpg
 

Danny709

  • #7
Is dat een oplossing? Of kan ik beter de leiding met sifon boven een emmer hangen?
 

Charel

  • #8
Dat is zeker een goede oplossing.
Om dit degelijk te kunnen maken is het dan wellicht handiger dat je het bestaande T-stuk gewoon er tussen uit zaagt met inbegrip van een stuk buis onder en boven.
Daarna kan je zo laag mogelijk een nieuw T-stuk plaatsen waarachter je nog een afsplitsing maakt naar wasmachine enerzijds en condensafvoer anderzijds.zo laag mogelijk plaatsen.
In de bovenkant van dat T-stuk een stukbuis met een schuifmof om de verbinding naar boven terug te maken.
Ik zou alle hulpstukken wel voorzien met rubberen lippendichting ipv ze te lijmen.
 
  • Like
Waarderingen: Danny709
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
11
8
17
1
5
5
1
16
8
4
22
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu