Wisselend overlopen van Easydrain

Barends

  • #1
Onze badkamer heeft een easydrain goot. Die heeft 1,5 zonder problemen gefunctioneerd. Nu loopt hij soms volledig vol en stroomt dan over. We dachten een verstopping maar:

- als je het rooster verwijderd en het grijze kapje dat (denk ik) de sifon maakt oplicht hoor je een klots en daarna is het probleem opgelost. Tot de volgende keer. Er lijkt een beetje zuigende werking op dat kapje op te treden. Als je doucht met het kapje erop maar het stopje uit het kapje weggehaald heb je ook geen probleem.

Laat je het kapje helemaal weg dan heb je nooit problemen, maar geen sifon lijkt me.

Het lijkt een soort waterslot/luchtslot te zijn. Kent iemand dit probleem? Wij hebben al zitten filosoferen dat het met de droogte en de waterstand te maken kan hebben, dat het riool een soort zuigeffect creert.

Tevens is ons riool niet optimaal belucht: soms borrelen de sifons van wastafels boven ook een beetje. Maar daar is niks aan veranderd sinds de easydrain erin zit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat komt vaker voor met dit type goot.
Als je in het stopje een heel klein gaatje boort (1,5 mm) is dat probleem vaak verholpen.

Omdat het gaatje zo klein is, krijg je ook geen riool lucht uit die afvoer.
Dus geen groter gaatje boren!!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Haal de sifon van de wastafel er eens af en probeer dan weer eens

als nu wel het water weg loopt dan kun je een beluchter op je wastafel afvoer plaatsen.
 

Barends

  • #4
Ik zal eens een bescheiden gaatje boren.

Maar waarom treedt dit pas na anderhalf jaar op?
 

Kaajee

  • #5
Ik zou toch eerst de suggestie van @Henk253 proberen. Als het daarmee opgelost is hoef je niet te boren (lees: niets kapot te maken) en dus zeker geen kans op stank.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Dit duidt er op dat er ergens een probleem is in de ontluchting.
Een beluchter zal niet helpen, als er een onderdruk in de leiding was dan liep het water wel weg. Je hebt hier te maken met een overdruk.
 

Sewerboy

  • #7
Dit probleem kom ik in mijn werk als rioolontstopper natuurlijk vaak tegen. Met stankafsluiter loopt het water niet weg, zonder stankafsluiter als een tierelier. In de meeste gevallen is het een (beginnende) verstopping, die, nadat er een veer van 8 of 10mm in word gedraaid, is opgelost. Wel een meganische veer, want deze slingert zich makkenlijk door een aantal bochten. Soms moet er een dun, hogedrukonstoppingsslangetje aan te pas komen. Zeker als het probleem zich plotseling na 1,5 jaar voordoet zou ik dit eerst proberen, voordat er beluchters of i.d. worden geplaatst.
 

ommen010

  • #8
Had een nieuwe Easydrain afvoer-" zwanenhals" gekocht en had daarna ook het probleem van langzaam doorlopen. Zonder de Easydrain liep de afvoer goed door. De oude trok kennelijk valse lucht. Heb even gedacht om het gaatje te boren. Toch maar RRS laten komen en inderdaad: een flinke haarbaal (voorbij de eerste haakse bocht; daarom lukte het me zelf niet met een handmatige veer). Loopt nu weer heel goed door. Blij dat ik het gaatje niet geboord heb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu