Wisselend warm water; thermostaatkraan bad beïnvloed thermostaatkraan douche

arno.k

  • #1
We hebben sinds begin dit jaar onze badkamer gerenoveerd, echter hebben we problemen met het warm water. Er zijn momenten dat alles voor weken op rij prima functioneert en dan ineens wordt het water in huis niet meer echt warm.

Lang heb ik gedacht dat de warmtewisselaar van de ketel (Remeha Tzerra CW4) niet in orde is (we hebben wat problemen met onze ketel gehad) maar ik twijfel daar nu aan. De situatie lijkt namelijk enkel te ontstaan na het gebruik van het bad. Wanneer het bad gebruikt is, met goed warm water, lijkt de warm water toevoer in huis van slag. Nog een reden om niet aan de ketel te twijfelen is dat ik heb ontdekt dat de thermostaat kraan van het bad (zonder dat er een badkraan openstaat) invloed heeft op de thermostaat kraan van de douche (2 aparte inbouw thermostaatkranen). Dus als ik de douche aan heb staan en ik draai enkel de thermostaat knop van het bad naar warm of kouder dan krijg ik warmer/kouder water onder de douche.

De eerste gedachte was; bij een van de twee kranen zijn de warm/koud leidingen zijn omgedraaid. Maar die lijken toch allemaal op hun plek te zitten en toch lijkt het ergens van invloed op de situatie. Het vreemde is echter dat het bv ook in de keuken van invloed is terwijl die leiding redelijk direct naast de ketel ligt.

Voor referentie; we hebben Brauer inbouw thermostaat kranen geïnstalleerd;

Heeft iemand enig idee wat een mogelijk oorzaak kan zijn?
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #2
moeilijk te zeggen ik zou kijken naar de terugslagkleppen in de kraan die zijn ervoor dat er geen koud water in de warmwaterleiding komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu