Wilux Control module voor Ravenna Duo light system

Kluiven

  • #1
In het huis waar we nu bijna 2 jaar geleden zijn ingetrokken is in ongeveer 2000 een badkamer geplaatst waarvan het hoekbad van het merk Wilux is. Navraag bij de toenmalige leverancier leerde ons dat dit hoekbad Ravenna heet en uit het Duo light systeem komt.

Het probleem met dit bad is het volgende:

Er zit op de badrand een rond controle-unitje. Hiermee kunnen de onder- en zijjets worden aan en uitgezet en ook het licht. Het rpobleem is alleen dat wanneer we de onderjets aanzetten we ze niet meer met de unit uitkrijgen, wat we ook proberen! Als we het knopje lang vasthouden gaan de bubbels steeds minder hard totdat ze inderdaad uit zijn, maar bij het loslaten van het knopje komen ze weer even hard terug! De enige optie is dan om naar beneden te lopen om de stop eruit te draaien.

We zijn met dit probleem al bij menig badkamerpecialist geweest, maar overal is het verhaal hetzelfde: Wilux bestaat niet meer en is overgenomen, maar het bedrijf dat Wilux heeft overgenomen bestaat inmiddels ook niet meer of doet in ieder geval niet meer in Wilux-onderdelen.

De enige optie die ik volgens de specialisten nog zou hebben is ombouwen van het complete bad. Maar dit zou een kostenplaatje van zo'n 500 a 600 euro opleveren. Onzinnig voor een unitje van nog geen 60 Euro...

Is er hier misschien iemand die dit ook al eens bij de hand heeft gehad? En hier misschien een wat gunstigere oplossing voor?

Vast hartelijk bedankt voor de tips!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Tja als er geen onderdelen meer kunnen worden geleverd, dan zal er niets anders opzitten dan het bad te vervangen.
Onderdelen van andere leveranciers zullen ook niet passen en werken.

Bedenk ook even of je nog wel een Whirlpool wilt hebben.
Koop anders een bad zonder systeem.
 

Kluiven

  • #3
Tja, dat is natuurlijk altijd nog een optie. MAar dat kan m.i. altijd nog! Ombouwen is wat dat betreft een iets goedkopere optie, maar ik vroeg me gewoon af of er geen andere mogelijkheden zijn. Misschien heeft er iemand misschien zelfs nog wel een doosje van die modules liggen... Wie weet!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu