Wifi uitbreiden

Dries remeysen

  • #1
Beste experts
mijn echtgenote klaagt over slecht wifi-bereik in haar werkruimte (tja, die ligt inderdaad het verst van de modem). Online leer ik dat je wifi eenvoudig kunt uitbreiden door een draadloos toestelletje te plaatsen waar je wél nog bereik hebt, maar als ik het goed begrijp, gaat de surfsnelheid dan wel achteruit. Laat mijn echtgenote nu net wel eens graag video's streamen...
Bestaat er bij jullie weten ook zo'n uitbreider die je met een kabel kan verbinden met de modem? En dan bedoel ik géén router, want dan moet ik bij mijn weten een volledig nieuw draadloos netwerk opzetten, terwijl ik net het bestaande netwerk gewoon wil uitbreiden. Ofwel: ik zou graag de netwerksleutel en het wachtwoord gewoon behouden, maar het bereik vergroten, zonder aan snelheid in te boeten (vandaar dat ik denk aan de bekabelde variant).
Ik kom er niet uit: er bestaan zovéél toestelletjes... Kunnen jullie me helpen?

Bedankt!

Dries.
 

Ambidexterity

  • #2
Tsja, je mag hier geen merken noemen op dit forum, maar ik ben erg te spreken over mijn systeem in huis. Toen wij dit huis vorig jaar kochten heb ik naar strategische plekken kabels aangebracht (in de muren, dit kon om dat we toch aan het breken waren) Op een aantal plekken heb ik een aantal van die schotels hangen, ook onder het afdak. Het merk wat met Uni begint en dan de laatste 2 letters van het woord WiFi heeft sinds een tijdje ook een mini 4 poort switch met WiFi, deze hebben we in de slaapkamer bij de TV, sommige dingen wil ik nog bekabeld hebben, ligt meer aan mij zelf, het WiFi is goed genoeg eigenlijk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als u een router bekabeld bijplaatsen en de verbinding NIET op een wanpoort zet de dhcp uitschakeld en dezelfde wifi instellingen gebruikt als uw hoofdrouter dan werkt hij als draadloze switch en pakt elk toestel het sterkste signaal en daar hoeft u niets voor te doen
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Goed ingesteld, zal het snelheidsverlies bij een (goede) repeater bij normaal gebruik (ook streamen) niet beperkend zijn.

Zoek wel naar reviews, want er wordt veel troep verkocht.

Powerline is ook een optie, bedraad via de elektriciteitskabels naar de werkruimte en daar draadloos. Dat bestaat ook als setje.
 

CV__

  • #5
Elke repeater halveert de boel gewoon...

Wat je zoekt is een access point (AP). Meeste routers zijn ook gewoon als AP in te stellen door DHCP uit te gooien en de WAN poort niet te gebruiken. In sommige gevallen kan dat laatste nog wel, hangt van firmware af.
 

Dries remeysen

  • #6
Dankjewel allemaal. Ik heb het eens geprobeerd met een oude router die ik nog had liggen, maar dat is niet gelukt: niet alleen kreeg ik gewoon een extra netwerk met de naam 'default', waar ik niks aan kon veranderen (en dat dus ook niet beveiligd was), maar mijn gewone netwerk werd zelfs ontoegankelijk. Of zo ontieglijk traag dat dat op hetzelfde neerkomt.
Ik had de netwerkkabel in de router in een LAN-poort gepropt, omdat de enige andere mogelijkheid een WAN-poort was. Dhcp vond ik nergens terug op het toestel (eerlijk gezegd weet ik ook niet wat dat betekent).
Later probeer ik nog eens opnieuw, maar nu met de WAN-poort.
Houd jullie op de hoogte.

Groetjes

Dries.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Dhcp is het systeem dat je interne netwerk zijn IP adressen beheerd en zorgt dat alles in dezelfde op range IT zodat ze elkaar zien.

Welke router probeer je te koppelen?

Zet die router aan zonder kabels en koppel je pc met de 'default' ssid.

Type in je browser het op adres van die router.(zie handleiding)
Dan kan je inloggen.
Eerst ssid wijzigen en het wifi wachtwoord instellen.
Soms moet je dan opnieuw inloggen.
Dan dhcp uitschakelen en de router een vast op adres geven in de range van je hoofdrouter, meestal heeft de hoofdrouter een op dat eindigd op 1, ik geef de 2e router meestal een 100 aan het einde.
Na deze actie moet de router opnieuw opstarten en kan je hem in je netwerk hangen.

Nu zou je router dus bereikbaar moeten zijn in je netwerk.

Zet je de dhcp niet uit dan zijn er dus 2 kapiteinen op het schip welke adressen uitdelen en dan krijg je problemen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
Bedrade wifi extender is de juiste naam van het apparaat dat je zoekt. kies er 1 die goed bij jouw modem past

wat je ook kan doen is je netwerk uitbreiden via een powerline adapter (internet via stopcontact)
dit kan zowel bedraad als draadloos.

voordeel is dat je deze pluggen makkelijk kunt verplaatsen
gewoon in een ander stopcontact pluggen
 

Dries remeysen

  • #9
Hey, bedankt allemaal! Ik heb ondertussen zelf al een heleboel dingen geprobeerd en ben aardig op weg. Net merk ik echter dat er bij mijn provider een gratis toestelletje te krijgen valt dat al die instellingen automatisch overneemt... Uiteraard ga ik dat toch eerst wel eens proberen.
Dat neemt niet weg dat jullie adviezen me wel degelijk vooruit hebben geholpen, want ook in de tuin hebben we nauwelijks bereik en daar zeuren onze kinderen zo hartsgrondig over (pubers, hm) dat ik in het voorjaar wel zo'n 'mobiele wifi' plan. De tuin ligt echter weer helemaal de andere kant op en bij mijn provider kan ik maar één toestelletje gratis krijgen. Mijn oude router zal dus nog wel degelijk kunnen dienen. Ofwel: ik heb wat meer tijd, maar in orde krijgen zal ik het.

Merci!

Dries.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Geen expert maar wat ook van invloed is het apparaat wat verbinding wil maken met de WIFI. Als deze een signaal uitzend wat niet krachig genoeg is, doen ze om de batterij te sparen, is het tobben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu