Whirlpool Indiana C droogt niet meer

Cecilia

  • #1
Service: 8575 846 12062

Ik heb in juli 2008 bovenstaande condensdroger gekocht en hier al veel plezier van gehad.. Alleen hij weigert dienst momenteel.

Het probleem: Het lampje van de watercontainer brandt na een paar minuten draaien. De droger geeft daarvoor een pieptoon af, blijft doordraaien. Als ik de container controleer, zit hier geen water in. De was voelt koud aan, dus hij verwarmt ook niet tijdens de paar minuten dat hij draait alvorens de probleem melding te geven.

Ik heb de warmtewisselaar ook schoongemaakt en het pluisfilter maak ik na elke cyclus schoon. Ook de watercontainer leeg ik na elke droogcyclus.

Iemand hier een idee? Heb net de service desk geprobeerd te bellen, maar die zijn op zaterdag niet bereikbaar, dus wilde ik (tijdens het wachten tot maandag) horen of hier oplossingen te vinden zijn..
 

Fredje999

  • #2
Ik had hetzelfde probleem. Als je de achterkant openschroeft, dan zit er rechtsonder ook een reservoir. In dit reservoir zit een vlotter die tegen een relais aan kan drukken. Als het reservoir dus vol zit, dan drukt ie tegen het relais aan, en geeft de droger de melding dat het reservoir volzit. Ik heb dit reservoir helemaal leeggemaakt, en de waterpomp schoongemaakt. Die deed het gelukkig nog wel. Daarna draaide de droger weer. Helaas warmt hij nu nog niet op, ik vreest dat mijn verwarmingselement is doorgebrand. Daar ben ik nu dan ook zelf wat info voor aan het opzoeken.

Succes ermee!
 

Cecilia

  • #3
Bedankt voor het antwoord..Bij mij was de droger niet meer te redden.

Ik heb een monteur laten komen (geen Whirlpool) en die concludeerde dat de waterpomp stuk was en daarbij ook de Sixth Sense. De monteur gaf aan dit probleem al een aantal keer te zijn tegengekomen en dat hij het vermoeden al kreeg toen ik belde met de klacht. Met het openmaken van de droger, werd dit bevestigd. Kosten reparatie: omstreeks €225,00.
De droger was net een halfjaar over de garantie periode heen, ik heb Whirlpool gebeld of zij een coulance regeling hebben. Dat hadden ze, ik kon een monteur laten komen, inclusief voorrij- en reparatiekosten zou dit neerkomen op €175,00. En dat voor een droger die 2,5jr oud was. Ik heb daarop besloten om iets meer uit te geven aan een nieuwe (AEG) wasdroger...Op de reparatie door Whirlpool zit namelijk slechts 6mnd garantie, dus voor hetzelfde is het over een halfjaar weer mis..
 

Fredje999

  • #4
Cecila,

Ik ben niet zo happig op monteurs. Die flikkeren er meteen een nieuw onderdeel in. Ik heb de waterpomp, wat eigenlijk een scoopje is, uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Deze deed het daarna gewoon weer. Tevens was het verwarmingselement kapot. (dus niet!) Deze heb ik ook uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Ik heb ondertussen alweer 3 wasjes gedroogd! werkt weer perfect. Mijn advies. Schakel nooit zomaar een monteur in. Je kunt zelf meer dan je denkt. Dit grapje heeft mij in ieder geval weer zo'n 300 euro gescheeld...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu