Whirlpool Indiana 1400 centrifugeert niet

Jazzpr

  • #1
Na een vlekkeloos verlopen wasbeurt incl. centrifugeren, wil bij de direct daarop volgende wasbeurten het centrifugeren niet meer afronden. Niet in programma's, niet bij alleen het centrifugeer-programma. Hoge toeren, lage toeren, geen verschil.

Bij een lege trommel draait het centrifugeren wel op volle toeren en rond deze ook naar behoren af. Maar met inhoud lijkt het centrifuge-programma na enkele minuten vast te lopen en opnieuw te starten. Dus hij blijft pompen afgewisseld met op lage toeren draaien, maar komt niet toe aan de hoge toeren (zeg 1000 omw) en blijft eindeloos in dit doorgaan.

Er branden overigens geen storing-indicatielampjes.

Zoals de handleiding omschrijft heb ik heb de pomp schoongemaakt, al bleek dit niet nodig. De boven- en achterkant eraf, geen bijzonderheden kunnen constateren.

Heeft iemand een idee wat er gaande is?
Alvast enorm bedankt voor het meedenken!
 

Jazzpr

  • #2
Koolborsteltjes zijn zojuist gechecked en in orde bevonden.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #3
Onbalans herkenning ? probeer eens te wasse met een overdreven volle trommel
 

Jazzpr

  • #4
Excuus voor mijn late reactie; we waren even op vakantie.

Ik heb zojuist een overdreven volle trommel gedraaid, waarbij alles weer netjes werkte. De trommel erna lijkt het ook goed te doen. Reset het apparaat zich nadat er onbalans is opgetreden, is het vanaf nu 'op goed geluk' of heb ik een monteur nodig om weer optimaal van het apparaat gebruik te kunnen blijven maken?
 

Jazzpr

  • #6
Ter info; we hebben helemaal geen problemen meer ondervonden na de beurt met een overdreven volle trommel. Zeer waarschijnlijk was het dus onbalans. Geldrop, bedankt voor de input!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu