Werkblad laminaat betegelen

Julie_27

  • #1
Hoi allemaal,


Ik wil het werkblad van ons keukeneiland graag gaan betegelen. De randen zou ik graag afwerken met eiken latjes (inclusief vernis uiteraard). Er ligt nu een laminaten werkblad van 4cm dik op.

Na wat research lees ik dat multiplex van minstens 18mm het meest geschikte materiaal voor de klus is. Maar omwille van transportredenen (2de verdieping, geen lift, werkblad is 250x110) is dit nogal moeilijk binnen te krijgen.

Mijn vragen:
1. Kan ik op de een of andere manier het huidige werkblad betegelen? Belangrijk te weten is dat er wat structuur (ondiepe ribbeltjes) in het laminaten werkblad zit.
2. Indien niet, is er een materiaal dat ik erop kan bevestigen dat vervolgens wel betegeld kan worden?
3. Kan ik de multiplex in 2 delen laten zagen en vervolgens zo aanbrengen op het keukeneiland? Indien ja, hoe verbind ik de twee delen best en hoe werk ik de naad weg?


Alvast bedankt voor enige hulp!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het huidige blad zal (ondanks de ribbels) heel glad zijn. Want op een keukenblad moet niets blijven plakken. Daar hecht tegellijm dus niet op. Misschien is betocontact wel geschikt om dit stroef te maken.

250x110 is niet extreem groot. Als het door het trapgat (of buitenom) kan, zou ik dat gewoon doen. De 25kg is met twee personen goed te tillen.

Voor verbinden van twee delen kan een keukenbladverbinder gebruikt worden.

Ik denk dat een waterdichte onderlaag aan te bevelen is (bv. kimpasta) Vooral de kopse kanten goed behandelen, en dan speciaal bij het kraangat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu