Welle KIT: Bouw-krimpscheuren tussen muur en plafond

Hvdk

  • #1
Er zitten bouw-krimpscheuren tussen mijn muur en plafond, beiden van steen, beton in mijn huis van 13 jaar oud. Zo te zien ligt het betonnen plat-dak los op de voor- en achtergevel. Toen ik de scheur groter maakte zag ik dat er een soort van vilt tussen de muur en het dak zat. De zijkanten van het dak zitten vast aan de zijmuren. aan 1 zijde zit er ook een lichte scheur tussen de voorgevel en de zijmuur.
ALLE scheuren bevinden zich in de binnenmuren

Ik dacht zelf aan acrylaatkit met een korrelstructuur (12% Bewegingsopname), omdat mijn plafond en muren zijn voorzien van structuur heeft. Is dat de juiste kit hiervoor?

Of kan ik beter een meer elastische kit nemen zoals een overschilderbare meer elastischer hybride bouwkit (25% Bewegingsopname)? Maar dan heb ik geen korrelstructuur + dat deze een stukje duurder is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De structuur van de kit zal nooit gelijk zijn aan die van de muur. Plaats eens een foto, dat maakt eea duidelijker.
 

Hvdk

  • #3
De spleet is op sommige gedeeltes breder, omdat ze de opening (ongeveer 1cm) dicht hebben gestuct. En op die plek ontbreekt het stuc.


Structuur is wat lastig te zien op de foto.
Heb al wat van die kit gebruikt om scheuren weg te werken tussen de betonnen kanaalplaten en dat ziet er goed uit.
Zelf ben ik wel tevreden over de kit dus, maar vraag me af of acrylaatkit voldoende rek heeft en normaliter ook gebruikt wordt voor dit soort toepassingen?
Of ik moet de muur eerst bijwerken zodat ik overal weer een smallere spleet krijgt en daar een rups acrylaatkit over?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Structuur kit, is hier inderdaad het beste voor geschikt.
Je kunt met een verfkwast de structuur van de kit iets aanpassen, zodat het beter past met de rest van de wanden en plafond.
Als je met de kwast wat tamponeerd, wordt de structuur wat grover.
Als je wat met de kwast strijkt, wordt de structuur wat gladder.
Is een beetje testen, wat het beste bij de rest past
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Acrylaatkit is een goede keuze dat blijft elastische en is overschilderbaar met latex en of structuurverf
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Bij een voeg van 10 mm kan de ene kit 1,2mm vervormen en de andere 2,5 mm. De te verwachten vervorming bepaalt de keuze voor de beste kit. Veel nieuwe krimpscheuren zal je na 13 jaar er niet meer bij krijgen.
Aansluitingen wand met het kanaalplaat dak zullen onder invloed van temperatuur altijd blijven werken, maar de acrylaat kit zou dit op moeten kunnen vangen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
De breedte en de hechtingsvlakken zijn van invloed, en de kitvoeg moet in het midden dunner dan de hechtingsvlakken zijn. Het dunste gedeelte van de kit zal zo de beweging kunnen opvangen waardoor er minder kracht op de hechtingsvlakken ontstaat. Een primer zorgt voor een betere hechting.

 

Hvdk

  • #8
Ik heb structuur kit gebruikt van Den Bra... Voorbehandeld: 2:1 water :kit, zoals aangegeven door fabrikant op zuigende gedeeltes.
Nu maar hopen dat het niet te veel werkt meer en dat de kit voldoende flexibel is bij deze toepassing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu