Welke vloer is geschikt voor mijn situatie

NW2

  • #1
Over cq een jaar wordt mijn nieuwbouwhuis opgeleverd. Een ruime woning met een splitlevel begane grond, waarbij je vanaf de voordeur door de gang doorloopt naar de keuken, en daar via een houten trap met bordes ongeveer een meter daalt naar de woonkamer.

Wij zijn nu in de fase dat we ons op vloeren oriënteren. Maar de vloerkeuze in de keuken is beperkt vanwege het houten bordes. De bovenkant van het houten bordes (waar je op loopt) ligt namelijk 15mm hoger dan de kale keukenvloer. Dat betekent dat een keukenvloer tegen het bordes aangelegd moet worden en ook 15mm dik moet zijn voor een naadloze overgang van de keukenvloer naar het houten bordes.

Tevens hebben we vloerverwarming door het hele huis waardoor voor een vloerkeuze ook rekening moet worden gehouden met een maximale isolatiewaarde (Rc-waarde) van de vloerafwerking. Volgens de bouwer is er een maximaal toegestane Rc-waarde van aan te brengen vloerafwerking van 0,15 m²K/W conform ISO 49. Een maximale waarde van 0,10 m²K/W om te besparen op het energieverbruik is echter geadviseerd.

Omdat de vloer precies 15mm dik moet zijn met een Rc maximale waarde van 0,10 m²K/W zijn wij tot nu toe uitgekomen bij tegels. Maar wij horen graag wat er eventueel nog meer mogelijk is om in deze situatie als vloer te gebruiken in de keuken.

situatieschets; in rood het bordes met hoektrap.

Schermafbeelding 2023-03-04 om 11.53.25.png
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan de vloer ook prima ophogen met egaline en dan bijvoorbeeld plak pvc nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu