Welke suskast is dit / hoe krijg ik deze suskast eruit?

Eloque

 • #1
Een stel duiven had een nest gebouwd boven op mijn suskast. Dat heeft hij niet goed doorstaan, hij sluit niet meer, daarom wil ik hem eraf halen, nakijken/schoonmaken en dan of vervangen, of terugplaatsen.

Binnenkant


Buitenkant


Echter, ik kom er niet achter welk merk, type etc. kast dit is. Of hoe ik hem eruit kan halen. Ik heb de roosters en het binnenwerk eruit kunnen halen. Maar er zitten nergens, schroeven, klemmen of dergelijke. Ik kan hem in de sponning iets omhoog en omlaag bewegen, maar er niet uitkantelen of verder duwen etc. Het zou kunnen dat de glaslatten er uit zouden moeten, maar die zitten behoorlijk vast. Op zo'n manier dat ik niet zeker weet of ze wel los horen te komen.

Heeft iemand enig idee? Kent iemand dit type? Of merk?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Idd de glaslatten loshalen. Uiteraard eerst de korte stukken. Een brede beitel in het groefje drukken, en met een hamer zijdelings tegen de beitel slaan. De glaslat schuift dan uit zijn bevestigingsgroef.

  Op youtube staan genoeg filmpjes.
   

  Eloque

  • #3
  Verbazingwekkend hoeveel een simpele uitleg kan schelen in het zoeken op het internet. Mijn dank is groot en mijn suskast is weg.

   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Zorg dat je wel voldoende blijft ventileren... hoeveel andere roosters heb je in deze ruimte?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu