Welke schroeven gebruik ik 40 meter van de zee?

Bule gembel

  • #1
Wat voor schroeven zouden wij moeten gebruiken op een afstand van 40 meter vanaf zee? Recent is ons resort in Indonesië verbouwd en beginnen alle schroeven en spijkers al te roesten. Dit is in nog geen half jaar tijd. We willen alles gaan vervangen ook het hang en sluitwerk van kozijnen. Heeft iemand van jullie een idee welke merken / soorten we zouden moeten gebruiken?
 

Henk E

  • #2
R.v.s. Roestvrijstaal?
 

Swblom

  • #3
Theoretisch gezien zou je RVS 316 moeten gebruiken. Dat wordt ook wel zeewaterbestendig RVS genoemd. Het gangbare RVS dat je meestal tegenkomt bij bouwmaterialen gaat ook corroderen bij contact met zeewater.

Wat hierbij wel van belang is dat je alle metalen delen die elkaar raken van dit materiaal maakt. Doe je dit niet dan ga je last krijgen van galvanische corrosie.
Kortgezegd, als je een gegalvaniseerd scharnier met RVS schroeven vastzet zullen die schroeven niet roesten maar het scharnier des te harder. Het veel edeler RVS eet het onedele zink, en daarna staal op.

Ik ben niet genoeg bekend in het aanbod van RVS 316 schroeven en beslag om te weten of dit haalbaar is voor woning gerelateerde zaken. Voor scheepsbouw is voldoende aanbod, misschien kun je daar iets vinden.

Een andere oplossing zou eventueel messing kunnen zijn, maar ook daar gaat het verhaal van galvanische corrosie op. Je zult dan alles van messing moeten maken.

Zou het een idee zijn om als je een paar verschillende ideeën overweegt eerst een proef te doen vlak aan zee? Zoals je schrijft, het effect is snel te merken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu