Welke rookmelder

Gsm

  • #1
Wat is beter om aan te schaffen een niet koppelbare met lithium batterij of een koppelbare op 230 met een 9v batterij ?
Ik twijfel tussen de SW1-EUT en de AE-620=BNLR
 

Bobbert

  • #2
Ik heb toevallig laatst een stel rookmelders op netstroom gekocht. Daar moet dan ook nog een batterij in voor als de stroom uit zou vallen.

Op netstoom omdat ik geen zin heb om telkens batterijen te vervangen, inclusief vervelend piepje telkens.

Ze zijn ook koppelbaar, via een draadje, je kunt er voor kiezen om ze niet te koppelen, maar aangezien ik toch alles open heb liggen trek ik dat extra draadje ook gewoon.
Als ie beneden rook ruikt gaat ie ook op zolder af. Wel zo handig, maar niet handig om er snel achter te komen waar ie rook ruikt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Met lithuimcel op 230v, bij voorkeur koppelbaar, maakt mij niet uit of ik direct weet waar de brand is zolang ik maar op tijd gewaarschuwd word.
En lithuimcel omdat deze net zolang meegaan als de melder zelf(10jaar) en je niet met lege batterijen zit midden in de nacht.
 

Gsm

  • #4
Bedankt maar van de voorkeuren die ik opgaf is de één een 230 met 9V batterij en de andere geen 230 maar met een lithium batterij goed voor 10 jaar
 

CV__

  • #5
230V met Alkaline 9V, veel goedkoper dan die met Lithium primary. Dan eens in de x jaar gewoon de 9V blokjes preventief vervangen.

Ze gaan inderdaad altijd 's nachts leeg... want dan is het net kouder en zakt de spanning iets.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dat is wel herkenbaar... Heb al eens midden in de nacht op een stoel op de overloop de rookmelder eraf gehaald omdat deze ging piepen.
 

Gsm

  • #7
Prijs verschil tussen deze 2 valt wel mee dat is maar €10 maar de SW1-EUT is koppelbaar op 230 met 9V batterij en kost €33 en de andere is niet op 230 en niet koppelbaar maar heeft een lithium batterij en kost €23
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu