Welke pomp voor Nefit Topline Aquapower van 2011?

DHZ63

  • #1


Na regelmatige uitval blijkt uiteindelijk dat de pomp van mijn NEFIT Topline Aquapower HRC30/CW5 de geest heeft gegeven.
Nu wil ik deze vervangen maar bij Nefit hebben ze een nieuwe vervangende pomp die al gauw >€320 kost. Ik zou liever in de ketel van 2011 dezelfde pomp zetten omdat deze voor een bedrag tussen de 140 en 220 euro te verkrijgen zijn. De originele pomp (zie foto) is een Grundfos UPER 15-60 130 maar daar lijken verschillende versie van te zijn (o.a. gebruikt in de Nefit Smartline)
Weet iemand misschien welke pomp (nefit nummer) er origineel in deze ketel zit of dat er meerdere types in kunnen?
Alvast bedankt voor het meedenken
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Nefit nummer is 7746900141. Dan kom je echter uit bij de vervangende pomp van Nefit.

Als je dat niet wilt kun je kijken of de pomp nog te repareren is (condensator bijvoorbeeld), een tweedehands opzoeken of kijken of Grundfos het model nog kan leveren.
 

Tumkie

  • #3
Altijd originele pomp gebruiken , toestel is hierop voorzien ...
 

Auto-Geen

  • #4
De gemakkelijkste en goedkoopste manier is voor €40 een gebruikte aanschaffen,pomphuis laten zitten en dmv 4 imbus boutjes het motorgedeelte vervangen.
 

DHZ63

  • #5
Mijn probleem is niet dat ik geen pomp kan vinden met het juiste nummer van Grundfos maar ik weet niet of deze hetzelfde is. Voor bijv. de Smartline is deze pomp nog nieuw te krijgen, maar is deze geschikt?
Pomp zelf heb ik al nagekeken; draait normaal en de condensator heb ik ook al vervangen. Bedrading gecontroleerd en goed dus ik verwacht dat de elektonika op de pomp defect is of de wikkelingen van de pomp.
Gaat te ver om dat allemaal uit te zoeken.
2e hands heb ik ook aan gedacht, maar ben bang dat ik dan binnen no-time weer een probleem heb.
 

DHZ63

  • #6
Uiteindelijk toch de door Nefit geadviseerde vervangende pomp aan te schaffen. Deze verbruikt aanzienlijk minder als de originele.(30 watt ipv 70 watt bij vollast).Maar wel een hogere aanschafprijs
Na vervanging van de pomp doet de ketel het weer als vanouds.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu