Welke verdeler welke pomp voor vloerverwarming

Hobbyben

  • #1
Ik ben op zoek naar een 'goede' verdeler voor vloerverwarming in aanbouw (3 groepen) en zie door de bomen het bos niet..

-Ik zie zowel 'compacte' als 'gewone' verdelers. Maakt dat nog iets uit in montage gemak of niet?

-Vaak wordt er een pomp vermeld bijvoorbeeld Grundfos UPM3 maar dat is een serie waarbinnen pompen verschillende eigenschappen hebben (sub types, hybride,auto en nog vele anderen). Welke is nu geschikt voor 'eenvoudige' vloerverwarming. Een pomp die automatisch zelf een geschikt programma kiest lijkt me het handigste...?

-Veel merken ken ik niet of is niet altijd duidelijk, is dat 'erg' (lees chinese prut)?? Er is wel altijd een goede pomp (grundfos of wilo) gemonteerd.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
In Nederland is het al snel zo, dat als "men" een merk niet kent, het niet goed zou zijn. Onzin, want de in NL gebruikte verdelers komen voor het grootste deel van Nederlandse producenten en worden voorzien van pompen die hun kwaliteit hebben bewezen.
Gebruik sowieso een energiezuinige label-A pomp en laat je niet meer verleiden tot de aankoop van een verdeler met label-B pomp.
Of de verdeler nu compact of van andere samenstelling is, maakt echt niets uit.
Over merken laten we ons in het forum niet uit en ook de prijs loopt behoorlijk uiteen.
Minstens zo belangrijk is hoe je de vloerverwarming legt en welke buis je daarvoor gebruikt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Een autoadapt pomp is vaak overbodig bij vloerverwarmingsinstallaties, aangezien het debiet constant is kun je met een gewone label-a pomp toe. Tenzij er zoneregeling wordt toegepast natuurlijk.

Let wel even op als je toevallig stadsverwarming hebt, dan komt er iets meer bij kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu