Welke ondervloer (laminaat op beton) zachtste loopgeluid

Plafondlamp 113587

 • #1
Hallo klussers,

Op de begane grond van een jaren 80 eengezinswoning ga ik tweedehands quick step laminaat leggen. De ondergrond is van beton, het ziet er egaal uit.

Hoewel ik geen onderburen heb om rekening mee te houden, wil ik graag voor mezelf dat de vloer niet zo hol/tikkend/luid klinkt als je er een keer met schoenen op loopt, maar een dof/massief/zachter geluid.
Verder zou het mooi zijn als de ondervloer helpt de warmte binnenhouden (als dat überhaupt iets is wat een ondervloer kan), aangezien het een ruime hoekwoning betreft met gedeeltelijk enkel glas en ik een beetje op de stookkosten wil letten.

Ik heb een beperkt budget, +/- €3,50/m2, dus geen superdeluxe oplossingen. Welke ondervloer kan ik het beste nemen?

Ik dacht aan: groene platen van 7mm met daaronder een dampwerende folie en boven de platen een plasticfolie tegen eventueel loskomende vezels

òf: een rubberen ondervloer, dikte 2.0mm, loopgeluidreductie - 24 sone, Geluidsreductie – Llin 9db (LW 19 dB) Deze schijnt al vochtwerend te zijn, dus geen folie nodig (...?)

Ik neig nu naar de rubberen vloer, omdat ik denk dat deze meer geluid dempt. Weet iemand of dit klopt?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In geen geval folie op de groene platen leggen, de boel gaat schuiven, folie onder de ondervloer heeft ook geen zin.
  Beide ondervloeren leveren weinig warmte-isolatie, wel geluidsreductie.
   

  Plafondlamp 113587

  • #3
  Folie onder de ondervloer heeft geen zin? Dampdichte folie is toch noodzakelijk tegen optrekkend vocht, in ieder geval bij groene platen zodat deze niet gaan rotten.

  En de folie erboven zou zijn tegen eventueel losrakende vezels die in het click systeem gaan zitten, maar ik kan me inderdaad wel voorstellen dat dit zou kunnen schuiven. Hoewel, een aan elkaar geklikte vloer lijkt me ook wel erg zwaar om nog te verschuiven wanneer je er op loopt?

  Om al deze keuzes te omzeilen, beter maar voor de rubberen matten kiezen.

  Heeft een rubberen vloer onder 10 mm dik laminaat echt zin tegen het loopgeluid of zou ik net zo goed kunnen kiezen voor een goedkopere ondervloer??
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu