Welke ondervloer tussen 8mm spaanplaat en laminaat?

nogveelleren

  • #1
Beste klussers,

In mijn nieuwe appartement op de 2e verdieping komt een nieuwe vloer welke wij er zelf in gaan leggen. Er zit een houten bouwvloer die vrij ongelijk is in. Hieroverheen zat 8mm spaanplaat, wat nog goed is en wij daarom willen hergebruiken (aannemer is onder de vloer gegaan voor enkele zaken). Nu gaan wij een nieuwe zwevende laminaatvloer erin leggen (dus op de spaanplaten), alleen vroeg ik mij af wat voor ondervloer hier nu de juiste voor was, aangezien de aannemer en de zaak waar wij de vloer kopen hierin verschillen van mening. De aannemer adviseert een isolerende plaat van 10mm erop te leggen omdat er toch nog enkele oneffendheden inzitten ondanks de spaanplaten. De mensen van de vloer adviseren een 2mm isolerende ondervloer (zeilachtig, iets duurder dan de bruine platen), maar die hebben de huidige vloer niet gezien.

Graag hoor ik wat jullie hierover denken.

Bedankt!
 
Laatst bewerkt:

Eert

  • #2
Zachtboard platen vereffenen meer dan die schuim met zilver/goudfolie. Ik zou met zachtboard aan de slag gaan, dus de bruine of groene platen. Wat die aannemer zegt zal duurder uitpakken en ik weet niet wat hij bedoelt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Hou ook rekening met het feit dat je onderburen hebt: Kies een ondervloer met de beste geluidsisolatie.

En probeer nu het laminaat er nog niet ligt alle kieren rondom dicht te maken met een comprimerend luchtdicht band. Daar ga je geen spijt van krijgen...
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Bij een houten vloer is de vloeropbouw kritischer als bij een betonvloer als het om de isolatie van contactgeluid gaat. Ik zou dus beginnen om te kijken aan welke eisen je moet voldoen vanuit een eventuele VvE.
 

nogveelleren

  • #5
Ik zie nu dat ik een woordje vergeten was, maar de aannemer adviseerde inderdaad de bruine plaat die Eert ook al noemt. Die voldoen gewoon aan de eisen vanuit de VVE.

Goede tip voor de luchtdicht band ook Walker, heb je nog een merk/product dat je aanraad?

In ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
De bruine of groene zachtboardplaten die in de handel zijn voldoen in de regel niet aan de meestal gestelde eis van 10db contactgeluidsreductie in combinatie met laminaat, zeker niet in combinatie met een houten ondervloer.

Neem een ondervloer met NSG certificaat. Voor houten constructievloeren is er maar een fabrikant die een tweetal geschikte ondervloeren in het assortiment heeft die voldoende geluidsreductie geven in combinatie met een houten constructievloer.

Overigens heb je op een houten constructievloer een heel andere ondervloer nodig als op beton.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu