Welke NTC-weerstand

Chathanky

  • #21
Je kan het net zo moeilijk maken als je zelf wil natuurlijk.
2 in serie kan ook, maar dan moet je een combinatie vinden die op 12 k uit komt.

12K is echt een waarde die te vinden of te bestellen is. Die halve kohm zal een meetfout zijn een tolerantie van de weerstand of zo iets dergelijks.
Zoek wel een ntc met een lage tolerantie, een ntc met 10% afwijking of meer is waardeloos. Honeywell past ze naar mijn weten toe die niet meer dan 1% afwijken.
 

Chrischris

  • #22
Ik ga weer een parel of druppel kopen. Die hebben een afwijking van 1% max. Ik ga er nu ook vanuit dat het 12K is, want ik heb een aantal andere weerstanden gemeten en mijn meetapparaat geeft steeds wat meer aan dan het zou moeten zijn. Als ik dat in mijn meting verreken kom ik op 12,1K en de thermostaat geeft alleen hele graden, dus met hetzelfde gemak zit ik er net onder of boven. Een parel van 12K heb ik ook al op het met gevonden.

Lijkt me logisch, ook omdat 12K aangeboden wordt.

Ik zal nog posten hoe het afgelopen is.
 

Speedypul

  • #23
Oke, ben overtuigd van jullie gelijk!
Sorry dat ik daar ook maar een moment aan getwijfeld heb!
Weer iets om nooit meer te vergeten!
 

Chrischris

  • #24
Die weerstand van 12 volt met een afwijking van max 1% is niet zo makkelijk te krijgen als ik dacht. Meestal niet op voorraad of ik moet 18 euro verzendkosten betalen, dat vind ik een beetje duur.

Ik heb er een besteld en ik zie wel wanneer ik hem binnen krijg.

Ondertussen heb ik er goedkope, een van 10K en twee van 1K, in serie in gezet, omdat ik toch wel heel nieuwsgierig was of alles weer zou werken. En inderdaad, alles doet het weer zoals vanouds.

Het is de moeite van het klussen waard. Nog bedankt voor de goede raad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu