Welke muur (en hoe) voor belasting van zware wasbak

Pitje

  • #1
Hallo,

Op de 1e verdieping van mijn woning wil ik haaks (L-vorm) op een Faay-wand een muurtje plaatsen van ongeveer 2,30 m hoog en 1,45 m breed.

Dit muurtje wil ik aan de binnenkant betegelen met grote tegels en er zwevend een dubbele design wastafel (125x50x10 cm) aan hangen (een redelijk zware). Aan de andere kant van dit nog te maken muurtje komt een spiegel te hangen ter grootte van het totale opp.

Ik dacht eerst de leidingen vanuit de vloer in deze muur frezen en daarna dicht stucen en daar over heen te tegelen.

Kan iemand mij adviseren hoe dik ik die muur het beste kan maken en met welke stenen? Zijn er verder nog zaken waarop ik moet letten (bijv. hoe te ankeren aan de faay-wand)?
Zelf dacht ik grote blokjes te gebruiken zodat ik met lange halen snel klaar ben...of is het zo simpel nog niet.

Overigens heb ik op de verdieping een ondergrond van houten planken en balken(in prima staat) en reikt het muurtje straks niet tot aan het plafond (heb nl een puntdak op ruim 5 m)

Groet Pitje
 

Millew

  • #2
Op een houten vloer en dan ook nog een zware wastafel aan de wand, dan kan je beter van metaalprofiel een frame maken en die bekleden met gipsvezelplaat. Op de gipsvezelplaat komen dan de tegels.
Het frame maak je momentvast aan de vloer of nog beter doorkoppelen aan de vloerbalken. Bij het bouwen van het frame hou je al rekening met de bevestigingspunten van de wastafel.
Op die manier heb je een lichte en sterke constructie met ruimte genoeg om leidingen op te nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu