Muur vlak maken - welke pleister 0-8 mm

Vwlunatic

  • #1
In mijn woning is pas de zolderverdieping en langs de trap gestuct, helaas ben ik niet tevreden en was ik er na de mogelijkheid geboden het op orde te maken er we klaar mee en heb ik geschikt met de prijs.
Één muur is hol en dit verschil is over een lengte van 1,5-2 meter ongeveer 8mm hol. Ik wil dit graag zelf vlak maken, heb best wat kluservaring, echter vraag ik mij af welke pleister ik hiervoor kan gebruiken om van 0-8mm kan uitvlakken?
 

MvanV

  • #2
De fijnste kwaliteit gips, goud. Of zo'n gipsvulpasta
Maar als je het niet vaker gedaan hebt is 8 mm wegwerken en het vlak opleveren niet heel eenvoudig. Stucadoren is echt wel een beroep waarbij ervaring telt
Te nat loopt t van de muur af en te droog is t niet snel strak en je moet t in een keer met megalange spaan kunnen trekken of echt eeten wat je doet.
Als je 8mm op eem muur veel vind en geen ervaring hebt dan zou ik er toch weer een prof bij halen
 

Chuckles

  • #3
Je kan verticale geleidingsprofielen pas stellen, met een flinke klodder gips goed erin drukken. Dag erna kun je je mix aanmaken. Merken mogen niet maar tot 75 tellen kunnen we allemaal. De banen uitvlakken, reien en messen.
 

Sander 1972

  • #4
Ik zou eerst een goede rij kopen, die recht is
 

Vwlunatic

  • #5
Het is een kleine muur van zo’n 1,50x2,40, wilde daar een rij voor aanschaffen iddy. Profielen is geen optie omdat er al hoeken op zitten waar ik naartoe moet werken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Je moet de hoeken dan kunnen gebruiken om over af te rijen, (en die moeten dan ook recht zijn en niet ook hol lopen) anders zonder ervaring en zonder profielen waar je strak over kunt werken een vrijwel onbegonnen zaak is mijn ervaring.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Misschien in 2 keer doen?
Eerst redelijk lomp 6 a 7 mm opvullen. Daarna met een kant en klare dunpleister glad afwerken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu