Welke maat is dit?? En hoe op te lossen??

Shaney

  • #1
Goedemiddag,
Ik ben mijn huis aan het verbouwen en bij het plafond komt een stukje Afvoer naar beneden waar hij afgebroken is. Maar weet iemand welke maar dit is? Het is geen 40 of 50 mm. 50 mm verloopstukken passen er niet op en 40mm buis is net iets te smal en 40 mm buitenmof is weer net te groot. Ik kan nergens een passend stuk vinden werd er vroeger in de jaren 70 bij de bouw misschien andere maten gebruikt?
Als ik niks kan vinden kan ik dan 40 mm buis gebruiken en met een soort van kit afdichten?

Mvg shane

IMG_20201206_121342.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Kleur geel? Dan kan het anderhalf inch binnenmaat zijn. Werd in de jaren zestig soms toegepast voordat de millimeter maten gangbaar werden. De binnemaat van de buis is dan 38 mm, buitenmaat iets van 41,5.

Als het deze maat is en je hebt de ruimte, dan is een mogelijkheid om een 40 mm buis te nemen, het oude einde met een elektrische verfbrander gelijkmatig warm te stoken zodat hij iets plastisch wordt en dan met de nieuwe 40 mm buis de oude optrompen zodat hij iets groter wordt. Vervolgens nieuwe buis eruit nemen, oude goed ontvetten en opschuren en een 40 mm stuk erin lijmen met PVC lijm.
 
Laatst bewerkt:

Shaney

  • #3
40 mm buis is net te krap dus het is breder dan 40 mm ik denk zelf dat het 45mm is ongeveer. Ik zat zelf te denken om rubber afdichtingspasta te kopen en dan 40 mm buis op deze manier te 'verlijmen'. Zou dit een goed idee zijn?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Ongeveer 45 mm inwendig? Dan zou het toch een gewone 50 mm buis kunnen zijn. 50 mm PVC buizen zijn inwendig 44 mm. Daarin past een 50 mm reparatiemof. Die heeft een uitwendige diameter van ongeveer 43 mm.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Ik zou dat afgebroken stukje 50mm pijp er uit halen.
 
  • Informatief
Waarderingen: Krunnie

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dit is een andere soort kunststof dit wil niet met De pvc buizen die wij hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu