Welke lak over epoxy keukenblad

Koral

 • #1
Een aantal jaren geleden heb ik zelf een keukenblad van groen-mdf gemaakt. Hierover heb ik epoxy gegoten en daarna afgelakt met een DD 2 componenten lak.
Het probleem hiermee was dat de (speciaal bijgekochte) rollers al met 30 seconden vervormden en dus geen echt net resultaat gaven. Als je het niet weet zie je het niet, maar ik weet het en dus erger ik me eraan. Daarbij komt dat er in de keuken geen raam open kan en de verschrikkelijke lucht van die 2 componenten lak ontzettend lang bleef hangen.
Maar goed, het is al die jaren goed blijven zitten zonder krassen.
Nu wil ik het blad opnieuw gieten met epoxy in een andere kleurstelling en moet ik het daarna uiteraard weer aflakken.
Er zijn van hetzelfde merk ook 'traditionele jachtlak' en 'cabin varnish' te koop. Bij beide lakken wordt vermeld dat het makkelijk met een roller en kwast te verwerken is, dus dat is alvast goed, maar er staat natuurlijk niet bij of het ook zo ontzettend stinkt.
Heeft iemand ervaring met deze lakken voor een keukenblad, of misschien zelfs een beter idee? Ik kan dus helaas niet luchten in de keuken en een ventilator erop richten is m.b.t. stof ook geen uitkomst. Ook heb ik geen verfspuit en moet ik het dus met een roller doen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  Contacteer de firma van de epoxy, wat voor lak erover kan, en de werkwijze ervan, hier valt weing over te zeggen, u heeft al problemen gehad.

  Zij zullen het zeker weten.
   

  Koral

  • #3
  De firma van de epoxy vertelde me dat het oplossen van de rollers niet kon, omdat deze daar juist voor waren gemaakt. Ook bij het tonen van de rollers werd gezegd dat achteraf niet meer kon worden vastgesteld dat het de juiste rollers waren en dat ik waarschijnlijk eigen rollers had gebruikt.
  Om een lang verhaal kort te maken, vertrouw ik ze wat betreft het lakken niet echt meer en dus dacht ik hier misschien meer informatie te krijgen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu