Welke krachtstroomkabel?

Appelhof

 • #1
Hallo,

Binnenkort wordt het plafond in de gang afgetimmerd. Vóór die tijd wil ik daar een krachtstroomkabel in wegwerken. (op termijn wordt daar een sauna op aangesloten, de feitelijke aansluiting laat ik aan de installateur over, maar de draad kan ik zelf wel alvast aan het plafond schroeven).
Ik heb begrepen dat ik een kabel nodig heb van 5x 2,5 m2. En ik lees dat YMVK beter geïsoleerd is en meer warmte kan hebben.

Ik wil de kabel gewoon tegen de balk van het plafond schroeven, met kabelzadels. Dat hoeft toch niet ook nog door een PVC-buis te lopen?
Straks zit de kabel tussen de balken en het gipsplaten plafond, dus het moet wel betrouwbaar zijn.

Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten? Verschillen in mantelmateriaal bijv.? Keurmerken?

Alvast dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Vmvk kabel van 2.5mm2 is prima te gebruiken daarvoor. Je kunt hem door een pvc buis schuiven voor uiterlijk. Werkt strakker en netter, maar gewoon met die SOM kabelzadels kan ook. Wel achteraf weten waar kabel loopt zodat je er niet doorheen boort met het aanbrengen van de gipsplaten.
   

  Appelhof

  • #3
  Dank voor je antwoord. Vmvk volstaat dus ook, i.p.v. Ymvk?

  Ik doe hem niet door een PVC-buis, netter werk zie je straks toch niet meer (en ik heb nog kabelzadels).
  Het gaat vooral om veilig en betrouwbaar.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #4
  Ja, dat is die gewone 5 aderige standaard grijze kabel (2.5 mm2) voor bovengronds. Kun je bij bouwmarkt of installateur kopen.
   

  Appelhof

  • #5
  Bedankt voor je hulp! :D
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu