Welke klokthermostaat? Alleen een timer nodig

Orbitolina

  • #1
Ok, ik heb me gerealiseerd dat ik een klokthermostaat voor mijn vloerverwarming nodig heb aangezien ik buiten huis werk, en vaak op zakenreis ben. Mijn verhuurder werkt niet mee.

Ik heb nog nooit vloerverwarming gehad, dus heb wat advis nodig. Ik zoek alleen een thermostaat die om bvb. 21:00 laag en/of uit gaat en om 16:00 aan op een ingestelde temperatuur. Hoef geen wifi of anderen dingen. Alleen een timer is voldoende, en dat de thermostaat betrouwbaar werkt.

Op dit moment zit er een Honeywell Round On/Off. Vierkant gat in de muur, 2 kabels naar de cv ketel van Nefit. Open therm, modulerend mogelijk maar geen idee of dit nodig is.

De Honeywell Touch Modulation klokthermostaat of Honeywell Chronotherm modulerende klokthermostaat lijken dit te kunnen, maar ik ben niet zeker of deze voor mijn installatie werken. Zijn er goedkopere oplossingen? Praxis heeft wat goedkopere klokthermostaten, maar geen idee of deze werken.

bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou eerst nog overwegen om een thermostaat te installeren die je met een telefoon en een APP kan bedienen.
 

Orbitolina

  • #3
Het liefst niet. Volgens reviews die ik lees lijkt dat niet altijd zo goed te werken. En ik ben vaak buiten Europa onderweg en heb niet eens gsm ontvangst/wifi.

Ok, I heb nu voor een Honeywell Chronotherm Touch Modulation Klokthermostaat gekozen. De thermostaat voor de Honeywell Round aan/uit was een Nefit Moduline 1000 (ging kapot). Dus kan ik er waarschijnlijk van uitgaan dat mijn cv ketel modulation ondersteunt (Nefit Proline of Trendline).

De klantenservice van Honeywell heeft mij verteld dat ik wat kabels aan de cv ketel moet veranderen om van modulation gebruik te kunnen maken.

Alternatiev kan ik ook dezelfde thermostaat met aan/uit functie bestellen. Deze is wel wat duurder.

Wat denken jullie is de beste oplossing? Ik heb geen probleem een kastje aan te sluiten, en indien nodig nog wat gaten te boren. In de handleiding van Nefit ketels kan ik helaas geen informatie van de modulation/aan-uit instellingen vinden.
 

Ceeshobby

  • #4
Welk type Nefit heb je.
Nefit gebruikt een ander protocol, en dat is geen opentherm.
Als ik het goed heb kan alleen de Proline tx opentherm aan.
Het beste is een thermostaat te nemen die bij de ketel hoort.
Aan/uit thermostaten kunnen altijd.
Succes
 

Orbitolina

  • #5
Het is een Nefit proline NXT HRC 24cv/weetffniet.Nefit heeft ook bevestigt dat deze thermostaat werkt mits ik iets ergens aan de ketel verander van aan/uit tot modulation.

Ik huur deze woning en zal hier misschien maar een jaar wonen. Dus wil ik niet teveel geld uitgeven. De Touch Modulation zou als aanbieding 100 Euro kosten. De Touch aan/uit kost een beetje meer, en heeft batterijen nodig.
 

Ceeshobby

  • #6
Als de Proline hebt zou opentherm passen.
Je kunt ook op marktplaats kijken voor een tweede hands thermostaat.
 

Orbitolina

  • #7
Ja, heb ik gedaan, niet binnen fietsafstand. Aangezien ik zondag al op zakenreis ga moet ik een snelle oplossing hebben, of een koude woning als ik terug kom. Dit is het snelste: een nieuwe met beschadigde verpakking. Ik zal hem morgen hebben.

Nou ik heb allebei de Honeywell Chomotherm Touch aan/uit en modulation bestelt. Ben nog niet zeker welke ik ga installeren.

Modulation zou vooral een voordeel zijn als de verwarming de hele dag lang loopt denk ik. Mijn woning houdt de warmte heel goed vast, en waarschijnlijk (ben nog niet zeker) zal ik ook in de winter geen problemen hebben om ieder late middag/avond de verwarming een aantal uurtjes aan te zetten, behalve het wordt dik onder 0C en wij hebben alleen maar dagen zonder zon.

Dus ben geneigd toch de aan/uit te gebruiken vanwege de makkelijkere installatie. Maar ik ik weet gewoon bijzonder weinig over vloerverwarming. Learning by doing :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu