Welk verwarmingssysteem

Stormarjo

  • #1
Beste klussers,

We hebben een bouwval gekocht, jaren dertig woning, en komen voor nogal wat keuzes te staan waarbij we graag wat informatie willen om besluiten te kunnen nemen.

We moeten een besluit nemen over het verwarmingssysteem. Er staat zoveel op internet dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Willen jullie even meelezen en meedenken? Schiet er gerust op!

We willen graag iets wat jn ieder geval goedkoop is in de maandlasten. Liever nu iets meer betalen en dat na een paar jaar terugverdienen.
We zouden heel graag massief hout leggen, lamelparket mag ook wel ( ivm vloerverwarming) en we zijn dol op onze huidige houtkachel.

Ik heb het idee dat een cv met radiatoren het goedkoopste is in aanschaf. Is dit iets wat ook op termijn goedkoop kan door diverse dingen toe te voegen aan energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen, zonnepanelen oid? Dan zouden we dat kunnen laten plaatsen en dan kunnen we in de loop van de tijd meer dingen doen? Is b radiatoren oke als we hier voor gaan?

Zijn er volgens jullie betere alternatieven?

Alvast bedankt!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Het is ook afhankelijk van de ondergrond. Is dit een houten vloer (in goede staat) dan zou ik een droogbouw vloerverwarmingssysteem adviseren (daarover kan je een massief houten vloer leggen. Dikte ca >15 mm)

Om zelf te leggen is er al een systeem van rond de €30,00/M2, dus bepaal zelf of dat binnen je budget past....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu