Welk type thermostatische radiatorkraan

Puwo

 • #1
Hallo,

Onlangs is bij ons een thermostatische radiatorkraan stuk gegaan. Draaien aan de knop heeft geen enkele invloed meer.

Ik heb de knop er afgehaald maar heb geen idee wat voor type aansluiting het is en dus wat voor nieuwe knop ik kan kopen. Hopelijk weet iemand hier dat op basis van de foto's in de bijlage.

Bij voorbaat dank.

IMG_20201101_110506212_MP.jpg IMG_20201101_110519871_MP.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #2
De knop lijkt nog wel goed, maar het metalen regelpennetje in het midden van de klep zit helemaal ingedrukt. Daardoor stroomt er geen water meer naar de radiator. Dat pennetje moet naar buiten komen om water te laten stromen. Zit waarschijnlijk wat roest of vuil in de klep na stilstand in de zomer waardoor hij wat moeilijk beweegt.
 

Puwo

 • #3
Bedankt voor de tip. Daar ga ik naar kijken. Weet je ook welk type dit is? Ik heb me suf lopen googlen maar danfoss, comap etc. Maar kom er niet uit.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #4
Ik denk dat je dat niet kunt vinden.
In het verleden heb ik al zoveel kranen en knoppen gezien maar dit komt me niet bekend voor.
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #5
Zelf weet ik het merk niet, maar er zijn hier een paar vaste beantwoorders die dagelijks tot hun oren in de radiatorknoppen zitten. Dus er is goede hoop dat iemand het model straks herkent.

Ai, @Ronny was mij net voor. Als hij het niet weet, hmmm... :denk:
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #6
Misschien dat een foto van de voorkant van de knop iets meer kan vertellen.
 

Puwo

 • #7
Bij deze nog een aantal foto's. Hierop heb ik ook het onderdeel wat afgebroken is staan. (Het midden van de knop zeg maar. Bij de andere radiatoren in ons huis zit dit vast).

IMG_20201101_183358421.jpg IMG_20201101_183406521_MP.jpg IMG_20201101_183418152_MP.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #8
Er is op een Duitse site een immens overzicht van oude thermostaatkranen https://www.haustechnikverstehen.de/die-grosse-uebersicht-adapter-fuer-thermostatventile/ Als in het overzicht op de pagina jouw kraan er niet bij staat kun je naar beneden scrollen. Daar staan honderden berichten met foto's van thermostaatkranen van mensen thuis met verzoek tot identificatie. Goede kans dat jouw model er tussen zit.

Mocht je Duits goed genoeg zijn kun je ook zelf een bericht met foto's op de site posten, de reactiesnelheid lijkt vrij hoog te zijn daar.
 

Freekcv

 • #9
Volgens mij is dit een temset
 

Krunnie

Specialist Elektra
 • #10
Bij temset zit de wartel om de kop en schroeft op de kraan vast. Hier zit de wartel op de kraan en schroeft op de kop vast. Verder lijken ze inderdaad wel erg op elkaar.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #12
Het vervangen van de complete kraan gaat sneller als zoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu