Welk merk of type thermostatisch ventiel.

Pins

 • #1
Goedendag,
Mijn vloerverwarming werd niet warm maar na het een paar indrukken van het pennetje van het thermostatisch ventiel gaat het allemaal weer prima maar hij komt niet boven de 28 graden. Na nog eens gekeken bleek het pennetje niet helemaal naar buiten te komen maar blijft ongeveer in het midden hangen en inspuiten met een smeermiddel en/of een klap met de hamer helpt ook niet. Het lijkt er dus op dat het hele binnenwerk vast zit.
Nu wil ik het thermostatisch ventiel vervangen maar heb geen idee welk merk en/of type ik aan moet schaffen. Er zit een Heimeier thermostaatknop op dus ik heb het vermoeden dat het ook een Heimeier ventiel is maar zeker weten doe ik het niet. Ik neem tenminste aan wanneer ik er een andere merk thermostatisch ventiel inzet de thermostaatknop niet meer past??
Kan iemand mij aan de hand de foto's hierover duidelijkheid verschaffen aub??
Adviseren jullie mij trouwens om alleen het thermostatisch ventiel te vervangen of het complete T stuk waar het ventiel inzit??
Alle reacties worden zeer gewaardeerd.

IMG20221105112928[1].jpg IMG20221105113046[1].jpg IMG20221105112942[1].jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pins

  • #2
  Als ik naar de derde foto kijk zie ik een rond gekarteld randje. Zou dat misschien een voorinstelling kunnen zijn waardoor de maximale temperatuur van de verdeler wordt begrenst tot zo'n 28 graden en waardoor het pennetje niet verder dan het midden naar buiten wordt geduwd. Vanaf het midden kan ik het pennetje gewoon tussen duim en wijsvinger verder naar buiten trekken zonder enige weerstand te voelen maar wanneer ik dat doe loopt de temperatuur in de verdeler op naar zo'n 50 graden en treedt een beveiliging in zodat de pomp stopt met draaien. Dat is dan wel weer in tegenspraak met mijn eerdere bericht dat het binnenwerk vast zou zitten.
   

  Bernhard

  • #3
  Ik denk dat op het thermoventiel een knop zit met een capillair en voeler?
  Het thermoventiel regelt de toevoer van de warmte van de ketel naar de Vw.
  De knop instellen op bv 40-45grd. Misschien is dan het probleem opgelost.
  Pinnetje zit nergens aan vast .Je zou het eruit kunnen trekken.
   

  Pins

  • #4
  Beste Bernhard, Bedankt voor de info!!
  Er zit inderdaad een knop met capillair en een voeler. Zodra ik de thermostaatknop hoger dan standje 5 zet gaat de temperatuur van de regel unit omhoog naar zo'n 50 graden. Ik ga hem straks even op 8 proberen en laat weten wat er gebeurt.
   

  Pins

  • #5
  Als ik de thermostaatknop op 9 (50 grd) zet blijft het water netjes op 28 grd binnen de regelunit maar dat is ook niet raar denk ik omdat het pennetje niet verder naar buiten komt, dat blijft gewoon hangen op de positie voor stand 5 van de thermostaatknop. Zodra ik het pennetje met een tang naar buiten trek, positie 9 van de thermostaatknop loopt de water temperatuur van de regelunit op naar 50 grd en wordt de pomp afgeschakeld.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu