Welk merk of type thermostatisch ventiel.

Pins

  • #1
Goedendag,
Mijn vloerverwarming werd niet warm maar na het een paar indrukken van het pennetje van het thermostatisch ventiel gaat het allemaal weer prima maar hij komt niet boven de 28 graden. Na nog eens gekeken bleek het pennetje niet helemaal naar buiten te komen maar blijft ongeveer in het midden hangen en inspuiten met een smeermiddel en/of een klap met de hamer helpt ook niet. Het lijkt er dus op dat het hele binnenwerk vast zit.
Nu wil ik het thermostatisch ventiel vervangen maar heb geen idee welk merk en/of type ik aan moet schaffen. Er zit een Heimeier thermostaatknop op dus ik heb het vermoeden dat het ook een Heimeier ventiel is maar zeker weten doe ik het niet. Ik neem tenminste aan wanneer ik er een andere merk thermostatisch ventiel inzet de thermostaatknop niet meer past??
Kan iemand mij aan de hand de foto's hierover duidelijkheid verschaffen aub??
Adviseren jullie mij trouwens om alleen het thermostatisch ventiel te vervangen of het complete T stuk waar het ventiel inzit??
Alle reacties worden zeer gewaardeerd.

IMG20221105112928[1].jpg IMG20221105113046[1].jpg IMG20221105112942[1].jpg
 

Pins

  • #2
Als ik naar de derde foto kijk zie ik een rond gekarteld randje. Zou dat misschien een voorinstelling kunnen zijn waardoor de maximale temperatuur van de verdeler wordt begrenst tot zo'n 28 graden en waardoor het pennetje niet verder dan het midden naar buiten wordt geduwd. Vanaf het midden kan ik het pennetje gewoon tussen duim en wijsvinger verder naar buiten trekken zonder enige weerstand te voelen maar wanneer ik dat doe loopt de temperatuur in de verdeler op naar zo'n 50 graden en treedt een beveiliging in zodat de pomp stopt met draaien. Dat is dan wel weer in tegenspraak met mijn eerdere bericht dat het binnenwerk vast zou zitten.
 

Bernhard

  • #3
Ik denk dat op het thermoventiel een knop zit met een capillair en voeler?
Het thermoventiel regelt de toevoer van de warmte van de ketel naar de Vw.
De knop instellen op bv 40-45grd. Misschien is dan het probleem opgelost.
Pinnetje zit nergens aan vast .Je zou het eruit kunnen trekken.
 

Pins

  • #4
Beste Bernhard, Bedankt voor de info!!
Er zit inderdaad een knop met capillair en een voeler. Zodra ik de thermostaatknop hoger dan standje 5 zet gaat de temperatuur van de regel unit omhoog naar zo'n 50 graden. Ik ga hem straks even op 8 proberen en laat weten wat er gebeurt.
 

Pins

  • #5
Als ik de thermostaatknop op 9 (50 grd) zet blijft het water netjes op 28 grd binnen de regelunit maar dat is ook niet raar denk ik omdat het pennetje niet verder naar buiten komt, dat blijft gewoon hangen op de positie voor stand 5 van de thermostaatknop. Zodra ik het pennetje met een tang naar buiten trek, positie 9 van de thermostaatknop loopt de water temperatuur van de regelunit op naar 50 grd en wordt de pomp afgeschakeld.
 

Pins

  • #6
Ben begonnen met het vervangen van de verdeler thermostaatkop met voeler, en thermostaatventiel. Ik heb hierboven eerder gemeld dat beideonderdelen naar ik vermoedde van de firma Heimeier zijn maar is verkeerd want ze zijn van MMA. Toch wil ik graag de heren deskundigen vragen of er speciaal MMA gereedschap nodig is om het ventiel in te regelen. Het heeft namelijk een gekarteld randje en wellicht kan iemand mij daar antwoord op geven. Alvast bedankt.
1687452725659.png
 

Pins

  • #7
Uiteindelijk zelf kunnen achterhalen dat het van het merk MMA is. Aangeschaft + nieuwe thermostaatknop en ingebouwd. Nu nog even de winter afwachten. (dat ie maar lang weg mag blijven)
 

Pins

  • #8
Jammer maar helaas. Thermostatisch ventiel en de thermostaatknop met capillair vervangen (beiden van de hetzelfde fabricaat als de oorspronkelijke) maar eigenlijk is er niets veranderd. Zodra ik de thermostaatknop hoger dan standje 6 zet schiet de retour temperatuur van de verdeler naar de 55 graden en is hiermee gelijk aan de aanvoer temperatuur en wordt de temp. beveiliging van de pomp ingeschakeld en die stopt met werken. Onder standje 6 is retour temperatuur zo'n 32 graden. Ik had gehoopt dat d.m.v vervangen van de 2 bovengenoemde componenten de retour temperatuur op maximale stand van de thermostaatknop zo tussen de 35 en 40 graden zou liggen.
Misschien is hetgene ik wil helemaal niet mogelijk met deze verdeler (Klimaplus) van 20 jaar oud maar als iemand mij een schop in de juiste richting kan geven lees ik het graag. Zou het voetventiel in de verdeler misschien niet lekker zijn/staan?? CV ketel is een Remeha Tzerra waarbij de keteltemp staat ingesteld op 55 graden. Misschien te laag??
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu