Welk horrengaas voor raam?

keys

 • #1
Vanwege het warme weer maar eens bezig gegaan met horrengaas.
https://www.action.com/nl-nl/p/horrengaas-/ deze bij de action gehaald en mijn slaapkamerraam maar eens van nieuw gaas voorzien (oud inzet profiel, buitenkant).
Wat schetst mijn verbazing.... er zitten nu allemaal vliegjes vast tussen de inzethor en het raam. Ze vliegen er dus blijkbaar allemaal doorheen, maarkomen er niet meer uit.
Echt net een paar uur geleden gemonteerd.

Na wat googlen , kwam ik ook terecht op een anti hooikoorts / pol horrengaas. Handig, want ik heb ook hooikoorts.... houdt dit ook gelijk die kleine vliegjes tegen?
Wat zou het beste gaas zijn / prijs / kwaliteit...... ?

die hele kleine vliegjes zijn ontzettend irritant, mijn kamer zit er vol mee als ik savonds het raam open houd.

Ik zie dat die pollenwerende gaas redelijk prijzig is.... aangezien ik 4 ramen moet doen..... en ik prijzen zie van 9 tot 25 euro per pakje wordt dit een dure geschiedenis. In principe is ander gaas ook oke.. zolang al dat kleine ongedierte maar tegengehouden wordt.

2 ramen heb ik inzet hor buitenzijde voor , waar ik zo nieuw gaas in kan zetten.
2 ramen doe ik aan de binnenkant met gaas
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het lijkt mij sterk dat er vliegen doorheen kunnen. Zou het mogelijk zijn dat de vliegjes ergens anders vandaan komen en via het raam de vrijheid zoeken?
  Bij een bouwmarkt die begint met een G is horregaas op rol te koop, neem een stukje van het gaas dat u nu geplaatst mee om te zien of de maat van de gaatjes hetzelfde zijn.
   

  keys

  • #3
  Het is echt heel vreemd.... ik kan me niet voorstellen dat er ergens een lek zit.... ik heb hem helemaal 'hermetisch' afgesloten. Als ik het vergelijk met het oude gaas dan is het wel anders qua structuur ....de nieuwe heeft meer ronde gaatjes, terwijl de oude vierkantjes waren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Het gaat juist om de grote van de gaatjes. Pollen gaas kan ook maar daar gaat ook veel minder wind doorheen en waait het een keer flink dan kunnen ze ook makkelijker stuk waaien.
  Zelf gebruik ik op dit moment zwart gaas ipv. het standaard grijze.
  Het voordeel is dat het veel minder opvalt, het nadeel dat het van alle kanten rekt en moeilijker te monteren is.
   

  keys

  • #5
  In principe hoeft het ook niet anti pol te zijn , gaat me puur om de vliegjes , als dat zo veel duurder is. Welk merk gaas gebruik je?

  Naar een bedrijf gemaild dat fijnmazig , extra fijnmazig en pollengaas verkoopt:

  Goedemorgen,

  Pollengaas is erg fijnmazig en zal ook kleineren vliegjes tegenhouden. Goede optie dus.

  We hebben ook extra fijnmazig gaas, maar dat is niet anti pollen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  keys

  • #6
  Glassfiber gaas bij de winkel beginnend met G gekocht.
  Koop niet bij die online gaas winkels.... veel duurder dan bij bouwmarkt (tsja, normaal het tegenovergestelde, ik snap het ook niet )
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu