Welk Gereedschap in huis.

Diydombo

 • #1
Hallo, ik ben tot de conclusie gekomen dat hier in huis bijna geen gereedschap ligt. Behalve dan een waterpomp tang,setje inbussleutels, schroevedraaiersset,een spanningzoeker en een hamer.

nu ben ik absoluut geen grote klusser maar zijn gereedschappen waarbij zelfs een minimale klusser niet zonder kan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Gereedschap waar je niet zonder kunt blijkt pas wanneer je het nodig hebt en het er niet is, het is vroeg genoeg om het dan te kopen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Wat wil je gaan klussen?
   

  BertPleizier

  • #4
  Voor huis, tuin en keuken klussen heb je toch om fijn te werken wel het volgende nodig. Koop alsjeblieft geen graaibak setjes. Dan heb je steeksleutels waarvan de maat net te groot is waardoor een moer doordraait, een waterpomp die op het draaipunt speling heeft, enz.. Een goed alternatief is dan tweedehands merkgereedsschap.

  Hier het lijstje in willekeurige volgorde van wat me zo te binnen schiet: accuschroef / boormachine, houtboortjes, klauwhamer, handzaag, potlot, rolmaat, winkelhaak / schrijfhaak, set schroevendraaiers, set ring- en / of steeksleutels, waterpas, stelletjes, waterpomptang, zijkniptang, striptang, nijptang en een fittingschroevendraaiertje. Geen gereedschap maar ook handig: kroonsteentjes en / of las klemmen, stukje huishoudsnoer en een verhuisfitting met lamp.

  Wil je iets luxer dan kun je uitbreiden met zaken als een schuifmaat, beitel(set), bitset, puntbektang, enz..

  Ben ik nog iets vergeten medeklussers?

  Klinkt allemaal veel maar je zal het zelden allemaal voor 1 klus nodig hebben. Gereedschap is ook iets wat je niet ineens koopt. Basistaken koop je, de rest “gaandeweg
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #5
  Mijn zoon had dat probleem ook (en ik was altijd mijn gereedschap kwijt) dus heb hem gewoon een koffer gekocht met van alles er in.
  dus gewoon zoiets.


  niet meteen van een topmerk maar toch een redelijk setje en hij kan nu gewoon met zijn eigen gereedschap sleutelen aan de auto. (en mijn gereedschap is een stuk veiliger)
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Ik heb mijn zoon ook een hele gereedschap kist gegeven met allerlei gereedschap (ik had alles drie dubbel), en een verband doos.

  Maar ook een grote moker er bij gedaan.

  Hij vroeg aan mij: Pap wat moet ik nu met die grote moker doen.
  Ik: als je iets gemaakt hebt en het is niet gelukt, dan moet je mij niet bellen maar alles met die moker kort slaan, en opnieuw beginnen.

  Maar ik moet zeggen, dat het hem aardig lukt ondanks dat hij ICT manager is.
  Alleen moet ik binnenkort de verband doos even aanvullen, de pleisters zijn op.
   

  Diydombo

  • #7
  :) Dank voor alle suggesties. Ik wil denk binnenkort (tussen nu en het einde vd zomervakantie) wat schappen aan de muur maken, dus dat wordt sowieso een (klop)boormachine en een waterpas aanschaffen. En uiteraard schroeven en pluggen in de juiste maat.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Koop gewoon per klus wat je nodig hebt. Zo'n koffer is vooral handig als je precies die set vaak mee neemt naar een klus.

  Een rolmaat en (timmermans)potlood niet vergeten. Koop meteen PBM's; minimaal gehoorbescherming en een veiligheidsbril.

  En zorg dat je een goede ehbo-kit in de buurt hebt.
   

  Diydombo

  • #9
  Dat van die bescherming is wel een heel goede tip. Bedankt.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #10
  Wat ik juist handig vind van zo'n koffer is dat alles een vaste plek heeft.
  Mist er wat dan heb je meteen een lege plek en weet je dat er nog ergens iets moet liggen.
  Koop je los gereedschap dan gaat vaak alles in een bak/koffer en kom je er vaak pas achter dat je wat mist als je het de volgende keer weer nodig hebt.
  Koop je daarnaast de spullen los dan heb je ook vrijwel zeker verschillende kwaliteiten en ben je vaak ook duurder uit.
  De verschillende kwaliteiten hoeft niet erg te zijn als je spullen koopt die je maar 1 of 2 keer gebruikt terwijl je andere vrijwel wekelijks gebruikt maar de basis van je spullen moet toch wel een beetje hetzelfde zijn.
  Wat ik wel altijd vindt is dat je dan leest een 254 delige gereedschapset.
  Ja leuk, maar dan wel met 150 bitjes, of met 50 kabelschoentjes in 3 maten enz. ipv. gereedschap die je echt vaak nodig hebt.
  Het is dus wel vaak zoeken naar een set die echt handig is.

  Wat bescherming betreft plugin oortjes en een polycarbonaatbril dat vind ik nog het beste werken.
  (Goede) gehoorkappen zijn vaak duur en warm en slechte zijn nog steeds warm, sluiten niet goed aan en zijn niet handig in het gebruik.
  Plug in oortjes koop ik gewoon per 10 en goede hoeven hooguit 2,50 per stuk te kosten. Zijn ze vies en weg/stuk dan pak je gewoon weer een nieuwe.
  Stofbrillen genoeg gehad maar beslaan (vooral in combinatie met een stofmasker) een slagvaste wat groot uitgevallen zonnebril met (bijna) heldere glazen werkt beter.
   

  Cool

  • #11
  Een van mijn beste investeringen was de aanschaf van een multitool en dan een waar je de zaagblaadjes en andere hulpstukken kan wisselen dmv snelkoppeling. Ideaal !
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu