Wel storing vaatwasser - geen storings-signaal

Hanneke

  • #1
Mijn Whirlpool adg 4562 gaf een storingsignaal: het knipperend startlichtje, (volgens mij: watertoevoer). Ik hoorde het geluid van de pomp en toen stopte het programma.

Ik heb mijn buurman, (loodgieter) ernaar laten kijken. Hij heeft de deur opengeschroefd, niets veranderd, en weer dichtgeschroefd. Maar nu geeft de vaatwasser ook het storingssignaal en het pompgeluid niet meer. De knopjes om van programma te wisselen enzo doen het allemaal wel.

Zou het te maken kunnen hebben met het 'knopje' boven in de hoek van de deur waar je de hardheid van het water mee instelt, want dat lijkt los te zitten. Bij het openschroeven van de deur werd daaraan een ruk gegeven. En zo ja, zijn dat soort onderdelen los te verkrijgen?

Of waar zou ik anders nog naar kunnen kijken?
 

Witgoedmonteur

  • #2
Nee, deze knop heeft niets met je probleem nodig en hoeft m.i. niet vervangen te worden
 

Hanneke

  • #3
We wassen nog steeds met de hand af en schrikken ervoor terug om een monteur voor 150 euro voorrijkosten te laten komen.

Omdat we bang zijn voor te hoge kosten overwegen we zelfs om een nieuwe vaatwasser te kopen, (ditmaal geen inbouw) en dan met het afkopen van 5 jaar garantie in elk geval 5 jaar lang probleemloos te kunnen vaatwassen.

Dus alle tips over waar we zelf nog naar kunnen kijken of wat het zou kunnen zijn, zijn zeer welkom.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Onderzoekkosten Whirlpool bedragen 99,50 euro excl. materiaal,
kan je zo van hun website aflezen.
Vervangen? Er is een merk wat je kunt onderbouwen en je voor 10 jaar kunt verzekeren.
(merk mag ik niet noemen, maar dat kan je bij de verkoper opvragen)
 

Verboekend

  • #5
Het zou zo kunnen dat degene die het paneel los gemaakt heeft ook de stekker van het deurrelais los heeft getrokken. Dan geeft hij inderdaad ook geen storingssignaal meer.

Als deze machine een storing geeft dan zou je de machine kunnen resetten door de start langer dan 5 seconden ingedrukt te houden.


Richard
 

Hanneke

  • #6
Deurrelais? Bedoel je zoiets dat aangeeft of de deur dicht is?
Bij het openmaken van de deur heb ik geen losse draden gezien. Kun je zeggen waaraan ik het zou kunnen herkennen? Zit het in de deur of in het apparaat?
 

Verboekend

  • #7
Je ziet het als je het paneel eraf hebt gehaald. Boven in het midden van de machine steekt een ijzer lip uit. Die komt in het deurrelais (schakelaar) en die zit in de deur.

Op deze schakelaar hoort een stekker te zitten. Kijk of deze niet los is geraakt met los nemen van het paneel.

Richard
 

Hanneke

  • #8
Het was inderdaad het deurrelais. Helaas konden wij het zelf niet repareren, dus toch maar de service van Whirlpool laten komen voor 99,50 euro.
De eerste storing had te maken met een lekkage als gevolg van teveel spoelglansmiddel.

Bedankt voor jullie reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu