Siemens oven wordt traag warm (maar brand wel aan)

ItsWouter121

  • #1
Hallo,

Onze siemens oven doet sinds kort vervelend: De oven wordt heel traag warm maar als we iets in de oven zetten om te bakken is de onderkant vaak aangebrand. Volgens mijn moeder is er iets mis met de thermostaat. Dit kan wel kloppen want het lampje dat uitgaat als de oven warm is blijft heel lang branden. Kunnen jullie advies geven? Ik denk niet dat wij zelf in staat zijn om een reparatie uit te voeren. Welke reparateurs kunnen jullie aanraden (ik woon in België naarbij Antwerpen) ? Is het een idee om dit via Siemens zelf te laten doen? Hebben jullie een idee wat zoiets zou kosten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik denk dat het bovenelement defect is, hierdoor word het onderelement wel warm maar de oven kan moeilijk op temperatuur komen.
Wij verstrekken hier geen adressen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Ik sluit me aan bij headhunter. De thermostaat kan goed boven zijn gemonteerd, dan slaat hij nooit af met een defect bovenelement. Je kunt iniedergeval beginnen met een volledig E nr. Heb je ook een stand hete lucht ? Dan doet je onderelement meestal niet mee en zou je wellicht kunnen kijken of die wel werkt. Anders zit er niks anders op dan schroeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu