Afzuigkap - welke buis voor gevel verbinding met hoek

no00wa

  • #1
Al een tijdje probeer ik met een slim idee te komen om mijn reeds opgehangen afzuiginstallatie correct aan te sluiten aan het gat in de gevel, helaas nog niet met het gewenste resultaat.

Het probleem is als volgt;

Het gat in mijn gevel begint op ~15CM van de muur af, en zit heel dicht op het plafond. Het stuk dat aangesloten moet worden op de afzuigkap begint op circa ~10CM van de muur af, een rechte pijp met 90 graden hoek is dus niet mogelijk, en misschien zelfs ongewenst vanwege het plafond. Om het tevens nog wat ingewikkelder te maken zit er vlakbij het gat in de muur (naar buiten toe) een keukenkastje dat hangt op ~30 CM van het plafond.

IMG_1267.jpeg


IMG_1266.jpeg


Hoe zouden jullie dit monteren en met welke buis? Ik ga het liefst mogelijk voor de beste ventilatie oplossing, dus een spirobuis oplossing (minste weerstand) of wellicht een semi-flexibele buis, een volledig flexibele buis is geen optie. Ook zal er geen koof komen, hoewel misschien minder mooi is hier nou eenmaal voor gekozen en dat zal niet meer wijzigen.

"In de muur" zal overigens een spirobuis stuk worden gelegd met daarin een terugslapklep, het gaat dus vooralom het stuk tot de muur en tot de aansluiting van de afzuigkap.

Heeft iemand tips?

Alvast bedankt.
 

no00wa

  • #2
Er hangt overigens natuurlijk wel een RVS kap boven de afzuiginstallatie waar ik een gat in zal moeten laten maken.
 

Repair-man

  • #3
Als er geen koof komt worden de mogelijkheden zeer beperkt. Eerst een harmonica alu-buis van de kap naar het plafond daarna een gladde PVC buis gebruiken die je eerst wit schildert en dit ophangt met (sier)beugels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu