Wel of geen dilatatie

Swblom

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een aanbouw laten maken en hierdoor is onder andere onze keuken flink wat groter geworden. De begane grond vloer van de aanbouw is een betonvloer die aan de onderkant met EPS is geïsoleerd.
De bestaande keukenvloer (betonvloer, originele tegels en dekvloer worden eraf gehaald) is denk ik niet geïsoleerd.

We willen hier vloerverwarming in laten leggen met daaroverheen een vloer van vietnamees hardsteen. Met de aanbouw heeft het totaal een L vorm met een lengte van 6,5 meter voor de lange poot en 4,5 meter voor de korte.

In het bestaande deel wil ik daar een PIR isolatielaag van 2 cm leggen (ik moet zo laag mogelijk blijven). Dan op het geheel folie, gegalvaniseerde mat met de slangen en een cementdekvloer van 5 cm. De hardsteen dan later leggen met een (flexibele) lijm.

Ik heb hierbij twee vragen:

*) Lijkt dit een goed plan? Eventuele opmerkingen zijn zeer welkom. Zeker als iemand suggesties heeft om de hoogte van het totale pakket kleiner te maken.

*) Moet ik een dilatatie in de cementdekvloer maken? (in de overgang oud/nieuw)Zo ja, hoe doe ik dat dan met de natuursteenvloer
daaroverheen.

Ik ben benieuwd, alvast dank
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Bij de aansluiting van oude en nieuwe vloer, zeker een delitatie houden.
Ook in de tegelvloer.

Zorg er voor, dat er een voeg komt in de overgang van oud en nieuw in de tegelvloer.
Als je die voeg dan net iets groter aanhoud (5 mm), kun je die afkitten, met speciale kit voor natuursteen.
 

Azijnpisser

  • #3
Is er geheid? Het kan voorkomen dat de aanbouw nog wat gaat nazakken, soms een halve cm, soms zelfs meer.

Ik zou in ieder geval een voeg houden op de overgang, en de vloerverwarmingslangen op dat punt ook scheiden. De slangen kan je dan onder de keuken over de voeg heen laten "springen" boven de vloer uit. Mocht het zakken, dan levert dat in ieder geval geen problemen op.
 

Swblom

  • #4
Als eerste hartelijk dank voor de snelle reakties. Dat wordt dus een dillatatie.
Mocht er nog iemand een goed idee hebben om het totale pakket van de vloer zo laag mogelijk te houden dan is dat van harte welkom.
Ik begrijp uit de andere posts op het forum dat ik in ieder geval 4 cm aan moet houden voor de cementdekvloer.

Groet en nogmaals dank
 

Ralph

  • #5
Ik zou de L ook diliteren, zwevende dekvloeren gaan daar gegarandeerd scheuren. Je kan het e.e.a. uitvogelen dat dilitatie op tegelmaat ligt. De dekvloer dient daar ook al gediliteerd te zijn.
 

Swblom

  • #6
Nogmaals dank voor de reakties. De overgang tussen aanbouw en bestaand is de liggende poot van de L. Daar gaat dus de dillatatie komen. Het zal wel wat uitvogelen worden met de tegels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu