Wel of geen opstookprotocol voor de vloerverwarming?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Begin dit jaar heb ik besloten om mijn huis gasloos te gaan maken. Inmiddels is er geïsoleerd en is het nu wachten op de offerte van de warmtepomp.

In totaal komt er 160 m2 vloerverwarming in huis. Dit wordt in de bestaande dekvloer gefreest en dicht gesmeerd. Telt dan ook het bekende opstookprotocol?

De installateur heeft al aangegeven de warmtepomp pas rond november - december te kunnen installeren met uitloop naar januari vanwege de drukte. Ik had gehoopt dat dit voor de winter nog te realiseren was.

Als het opstookprotocol van toepassing is, heeft het geen zin om in de winter over te stappen, aangezien ik dan wekenlang in de kou zit (vloerverwarming wordt de enige verwarming, de radiatoren gaan weg).
 

Sander 1972

  • #2
Waarom haal je de dekvloer er niet volledig uit, voor hoofd verwarming blijft er weinig van over als je die in laat fresen. Hart op hart heb je 10 cm en de nodige bochten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het werk en de extra kosten. Voor de prijs van het frezen van de vloerverwarming kan ik onmogelijk mijn dekvloer opnieuw maken.

Ook staat er een 4 jaar “oude” keuken in en van hakken en breken wordt die niet beter.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Blijkbaar is jouw woning al goed geïsoleerd. Je zou tijdelijk electrische radiatoren kunnen plaatsen. Deze hebben geen nadelige invloed op de temperatuur van de vloer en het opstookprotocol.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu