Weinig waterdruk bij nieuwe installatie

Onno

  • #1
Vanochtend was het zo ver, voor het eerst de nieuwe badkamer in gebruik genomen. Heb me al maanden verheugd op eindelijk weer eens een douche met een normale straal. En wat blijkt, zware teleurstelling :cry: Ok, er komt meer water uit dan uit de tijdelijke douche, maar vergeleken met mijn vorige huis (waar ik alles zelf aangelegd heb vanaf de watermeter) is het zwaar armoede. Ik hoef zeker geen waterbesparende douche te installeren. Zelfs het koude water komt er maar spaarzaam uit.

Geen idee wat de oorzaak kan zijn. Ik heb dit keer alle waterleidingen door een officiële loodgieter aan laten leggen vanaf de watermeter. Nieuwe combiketel met voorraadvat, zou toch verwachten dat het goed zou moeten functioneren. Het vreemde is dat de keuken kraan wel een krachtige straal heeft :? Zowel koud als warm, terwijl de ketel veel verder van de keuken dan van de badkamer af zit.

Heb ook in de douche, naast een normale handdouche, een regendouche laten aanleggen, maar daar komt helemaal een pest straaltje uit.

Alvorens ik nu de loodgieter ga opjagen, heeft iemand nog ideeën waar ik naar zou kunnen kijken om de douche wat op te peppen ? Of wat de oorzaak kan zijn.
Voor zover ik het gevolgd heb zijn ze logisch aan het werk gegaan, vanaf de meter verder met leiding 22 (zelfde diameter als voor de meter), aftakkingen 15 . Zou toch goed moeten zijn ?
Ik heb wel inbouwkranen (Hansgrohe Axor Citterio), kan niet beoordelen wat ze na de kraan in de muur gefreesd hebben, maar ga er vanuit dat als het een erkende installateur is ze dat ook netjes hebben gemaakt.

Hoop maar dat er nu niet allerlei sloop en breekwerk verricht moet worden...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het koude water al problemen geeft, hoef je nauwelijks te zoeken in ketel en/of kranen... De druk in de warmwaterleiding kan nooit groter zijn dan die in de koudwaterleiding.

Je zou (als eerste) denken dat er ergens een stopkraan niet goed open staat.
 

Onno

  • #3
Voor zover ik weet heeft de loodgieter na de hoofdstopkraan bij de watermeter geen andere stopkranen meer geïnstalleerd (behalve bij de aansluiting van het toilet en de wastafel).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Toch die loodgieter eerst maar raadplegen, lijkt me het meest logisch.

Misschien dat hij je in één telefoontje kan vertellen wat het kan zijn.
Je mag van hem een goed werkend waterleidingsysteem verwachten, nietwaar...

Hij weet beter hoe het in elkaar steekt dan wij via de PC!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kijk de perlators op de kranen eens na, bij het open draaien van de stopkranen wil er wel eens wat rommel in de perlators terecht komen.
 

Onno

  • #6
Jan,

Je hebt het helemaal bij het rechte eind!

Ik heb gisteren de koppen eraf gedraaid en ze bleken inderdaad helemaal vol met gruis te zitten. Hoe dat er nu weer ingekomen is :?
Leidingen zijn allemaal nieuw, wica, zo uit de doos.

Koppelingen zijn soort knelkoppelingen (niet voor doe-het-zelvers, je hebt er speciale apparatuur voor nodig) dus geen troep van solderen. Maar goed, perlators schoon gemaakt en nu kan ik genieten van een riante douche. :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Gelukkig dat het opgelost is, bedankt voor de melding, worden we weer vrolijk van.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu