Weet iemand welke ketel ik heb

Gipsycd

  • #1
Hoi iedereen,

Heeft er iemand een idee welke verwarmingsketel ik heb?
Wat ik weet is dat het een ferroli is, Is in 2001 geplaatst in een nieuwbouw maar de ketel zou van 1999 zijn. Dat zal de reden zijn waarom ik er geen papieren van heb gekregen bij de plaatsing. Het huis hebben we laten zetten met formule "sleutel op de deur" zat dus alles in.
Als ik weet om welke ketel het gaat.
Dan kan ik proberen om een oplossing te zoeken op dit forum met de zoekfunktie.
Als dat niets opleverd ga ik moeite doen om een lang verhaal van de afgelopen 6 jaar beknopt neer te zetten op dit forum en hopelijk geraak ik er dan toch nog uit.
Weet wel dat ik niet zomaar nog een reperateur langs ga laten komen omdat die al meerdere malen zijn geweest en telkens een andere oplossingen hebben gedaan maar dus uiteindelijk niks heeft uitgehaald.

Ik geraak er echt radeloos van :(

Alvast bedankt voor de reakties en de moeite om me te helpen.
In bijlage 2 foto's? Mocht ik iets vergeten te vermelden zijn hoor ik dat graag.

Thanks Gipsy



Er staat op dat openstaand klepje FERELLA BOIL MEL 0029L81032
 

Toon

  • #2
Wat staat er op die sticker rechtonder op de eerste foto?
 

Gipsycd

  • #3
Hoi Toon,
Dat is snel :wink:
Zag het ook juist dat dat niet duidelijk was ,sorry.
Hopelijk heb je er iets aan
Thanks
 

Toon

  • #4
Dat laatste is denk ik het typenummer. Het merk is Ferella voor zo ver ik kan vinden, of dat hetzelfde is als Ferroli, ik heb geen idee.
Ik kan je er niet verder mee helpen, je zal even moeten wachten op de verwarmingsspecialisten.

{edit} Volgens mij staat er ook nog F24 tussen :wink: .

Hier is hier nog wel wat te vinden.

Conclusie merk en type: Ferella Boil F24 Mel
 

W en d

  • #5
F24 zoals op de stikker staat.
er staat nog wat achter de f24,dus wordt het f24???
 

Gipsycd

  • #6
Hoi,
Had al een sterk vermoeden dat ik langs alle kanten bedrogen geweest ben door de installateur.
Ik mocht kiezen tussen 2 ketels , namelijk een radson en een ferroli.
Ten goeder trouw vroeg ik hem welk de beste was aangezien de prijs hetzelfde zou zijn en ik ken er niks van. Hij zei de ferroli te nemen. Ik kan niet zeggen dat mijn verwarming al goed gewerkt heeft.
Als ik de € zomaar uit de kast te nemen had :oops: had ik hem al lang vervangen.
Hopelijk geraken we eruit met wat hulp :wink:

Mvg Gipsycd

Sorry dacht het getypt te hebben F24MEL
Heb daar ook al op gegoogld maar vond er niks in het nederlands over :?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het lijkt me handiger de klachten te omschrijven, alleen het merk van de ketel lost niet veel op.
 

Toon

  • #8
Gipsycd schreef:
Dan kan ik proberen om een oplossing te zoeken op dit forum met de zoekfunktie.
Als dat niets opleverd ga ik moeite doen om een lang verhaal van de afgelopen 6 jaar beknopt neer te zetten op dit forum en hopelijk geraak ik er dan toch nog uit.
:wink:
 

Gipsycd

  • #9
Ik wou op die manier kijken of er al een topic over was en hopelijk zo een oplossing te vinden zonder een dubbelpost te hoeven doen. Had ook zo graag aan een link van de handleiding bekomen.
 

Pepjo

  • #10
Bij de zoekfunctie op dit forum vind je alleen dit topic...

Handleiding is echter op het net wel te vinden. helaas nu niet meer

Misschien kun je aan Sinterklaas de vertaling vragen, het is in het Español. :wink:
 

Gipsycd

  • #11
Wij hebben ons huis laten bouwen door ******** met een kontrakt sleutel op de deur.de werken zijn gestart begin 2001 en beeindigd november 2001.

Ons werd voor de verwarming **** aangewezen in onderaanneming. Zijn zoon liet ons kiezen tussen 2 verwarming ketels namelijk een radson en een ferroli , ik had erop gewezen dat ik te allen tijde warm water wou hebben en dat werd me gegarandeerd en daar ik er niks van ken ,vroeg ik wat hem het beste leek en hij raadde ons de ferroli aan.

Wij zijn daar in november 2001 gaan wonen en merkten in de winter dat de verwarming niet echt warm werd en het warm water snel lauw water werd. De thermostaat had ik in het begin ingesteld dat het s’nachts tot 17°c af kon koelen en dan de verwarming terug opsloeg als het kouder werd , in de dag stond ie geprogrammeerd op 21°c maar omdat ie van 17°c moest komen duurde dat een hele tijd zodat ik hem dan maar constant op 21°c liet staan. Ik stond er niet direct bij stil dat anders zou moeten gaan omdat het een nieuw huis was en pas bezet enzo dus veel vocht en dergelijke.

In het najaar van 2001 heb ik contact met installateur opgenomen en gemeld dat ik het huis niet warm kreeg . bij aankomst heeft hij gekeken dat er geen lucht op de radiatoren zat (wat niet het geval was), en zei hij dat alles toch normaal was. De temperatuur van het water van de verwarming en het water heeft ie dan hoger gezet.

Dit alles had als gevolg dat we wel iets meer warm water hadden en de verwarming wat warmer werd . ok dacht ik dan is dat maar zo. Tot het weer kouder werd en we ergens kwamen waar je amper aan de radiator kon komen omdat die zo warm stond heb ik hier en daar gehoord bij mensen die er wat meer van kennen ,dat het echt niet normaal was bij ons dat de gasmeter heel de dag stond te draaien en het niet echt warm werd in huis en we ook geen bad vol konden laten lopen met lekker warm water.

Bij aankomst van de installateur liet ik het bad met warm water lopen en na een 12 cm water in het bad werd het kouder , de verwarming werd op 23°c gezet en hij zei van eens effe te kijken wanneer het zo warm was en keek op zijn horloge , daarop vroeg ik of ie toch nog een paar uur tijd had.
De leidingen werden moeizaam warm en bij het kijken naar de vlammen in de brander zei ik hem dat die niet doorging (klein vuur) , bij het controleren van de gasdruk voor de gasblok had ie 23 millibar gasdruk , erna 4.3 millibar terwijl ie volle gas (moest blijkbaar 18 millibar zijn) zou moeten geven.
Ludo belde ergens naartoe en zei daarna tegen me dat er iemand voor langs zou komen.

Het was naar **** (leverancier van het toestel) dat Ludo gebeld had die op zijn beurt reperatiedienst en een werknemer ervan laten langskomen (8 april) om het probleem op te lossen. Bij aankomst hebben ze gecontroleerd op een verstopping in de gasleiding waarbij er daarna geen druk meer was en de gasmaatschappij een andere drukslag klep of zoiets aan de meter moest komen vervangen omdat er geen druk meer werd opgebouwd. Dat zal het probleem geweest zijn zeiden ze en monteerden alles terug. Maar zonder resultaat want er was nog maar steeds 4.3 millibar na de gasblok. Conclusie = gasblok stuk . Zaterdag de dag erna kwam rene een andere monteren maar bleek niet goed te zijn en teste toen de printplaat en daar zat de fout melde hij. Paar dagen later verving hij de gasblok zonder resultaat en de printplaat ook zonder resultaat, na wat getik en geklop op alles aan de gasblok en de printplaat bleek het te werken (18 millibar na gasblok en dus meer vuur) . Bij het opwarmen van het water sloeg de brander telkens uit = te weinig koeling. Rene probeerde langs het dak de pijp los te trekken maar dat lukte niet en heeft dan een rubber uit het bovenste vlak van de brander gehaald zodat er meer zuurstof langs daar in kon.
De dag daarna heb ik terug moeten bellen met de melding dat de brander nog steed uitviel 15 seconden branden en dan 20 seconden stil enz. . Dan heeft rene nog een voeler komen vervangen en nu blijkt de ketel in orde te zijn wat de verwarming betreft want bij het verwarmen van water valt ie na een tijd herhaaldelijk uit maar het word warm in huis en het water is voldoende en lang genoeg warm dus na alle problemen kan ik daar mee leven.

Tot mijn verbazing krijg ik op vrijdag 20 mei 2005 een rekening van leverancier in de bus van 593.48 € incl. BTW.
Ik telefoneerde naar instalateur en hij zei om de rekening maar terug te sturen met een briefje(????). Maandag voormiddag had ik na herhaaldelijk proberen en doorverbindingen iemand van de technische dienst aan de lijn , met de melding dat er geen garantie meer op was omdat het een ketel bleek te zijn van 2000(????)

Ik belde daarna terug naar **** maar kreeg zijn zoon bart aan de lijn. Ik vertelde dat ik die rekening niet ging betalen en hij verwittigde me dat leveransier geene gemakkelijke was en dreigde al met advocaten en ik zei hem dat ik het toch niet ging betalen en toen vroeg hij wat ik van hem dan ging verwachtten ? “ toch niet dat hij dat gaat betalen “ . Na de vraag wat er in het boekje stond en op de papieren van die brander vertelde ik hem dat ik er nooit heb gehad (wat ook zo is) , begon hij over de hoofdaannemer dat ze voor hen werkten en dat ik dus maar daar aan moest vragen terwijl ze weten dat dat bedrijf niet meer bestaat. Zo na 10 minuten vroeg hij om 1minuutje aan de lijn te blijven want hij moest wat doen. Na 5 minuten wachten heb ik opgelegd en na 10 minuten terug gebeld maar was nog bezet toon.

Zelf heeft hij niet terug gebeld en ben ik beginnen zoeken naar hulp voor deze situatie.
Ik vind het niet normaal dat ik moet opdraaien voor
1. de nalatigheden van installateur die de eerste keer de storing had moeten vastellen
toen er geen discuusie kon zijn over garantie of niet.
2. er werd blijkbaar een ketel geplaatst van het jaar 2000 die dus sowieso al 1 jaar ouder is
3. de ferroli ketel heeft nooit gewerkt zoals het hoort (zoals na herstelling van ****) , dit kunnen heel veel mensen getuigen omdat ik van het begin erover klaagde dat
het water en de verwarming niet warm werd.

Dit heb ik in grote lijnen op papier gezet om een groot verhaal iets overzichtelijker te maken (hoop ik toch)

heb hopelijk niks verkeerd gezet wat namen betreft
heeft er iemand raad?
 

Gipsycd

  • #12
Hoi Pepjo,
Geloof het of niet maar daar ben ik al wel iets mee :mrgreen:
Zal nog wel wat moeten vertalen maar kan toch al wat getallen vergelijken.

Ik heb zopas nog de gasdruk gemeten en die bleef +-18 millibar tot ie telkens uitvalt, moet hij niet eerst zakken dan (regellen)? of hoe noemt men dat
 

Klorissa

  • #13
Ik vind het een heel onduidelijk verhaal wat is nou precies de klacht
en het merk is agpo aan de de binnenkant van de voorplaat staat meestal het type plaatje en hij lijkt op een agpo domina .Klacht klinkt als sensorprobleem>is het mogelijk dat je eerst uitzoekt wat het juiste type is?
En een goede maar korte klacht omschrijving.het bouwjaar haal je uit het serienummer
 

Gipsycd

  • #14
Morgen doe ik hem nog eens open. En zal er hopelijk een korte en duidelijke klacht van kunnen maken.

Die vorige onduidelijke klacht was een brief die ik naar de leveransier van de ketel heb gestuurd na dat ie met een herstelingsfaktuur van een kleine 600€ afkwam voor 4 interventies van de hersteller.
Zeg nu eerlijk als er 4 x moet gekomen worden op korte tijd terwijl er voorheen ook al 4x geweest is dat ze naar de problemen komen kijken is dat normaal dat het dan nog altijd niet werkt zoals het moet.

Nogmaals bedankt voor de hulp en het geduld dat jullie opbrengen om mijn probleem mee op te lossen.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #15
Deze ketel is een Agpo Domina F24, bouwjaar is 29e week 2000
 

Gipsycd

  • #16
Hoi Screech,
Die technische docu lijkt er heel sterk op en ik ga die eens goed doornemen.
Breng vandaag van het werk het kastje mee om de gasdruk nog eens natekijken en een temperatuurmeter, heb een vermoeden dat ie niet moduleerd en dat daardoor telkens een veiligheid optreed.
Het uitvallen kan dat ook veroorzaakt worden door lucht op de leidingen? Maar alle raditoren worden toch warm.
In ieder geval ga ik me zaterdag heel de dag mee bezig houden en mag ik hopelijk rekenen op jullie profesionele hulp.
Mvg Guy
 

Klorissa

  • #17
Ik val misschien in herhaling,als de sensor kapot is krijg je ook zo'n klacht.
als hij het alleen heeft op cv of warmwater is het eenvoudig uit te zoeken.
De tapsensor en de cv sensor zijn onderling uitwisselbaar.
 

Gipsycd

  • #18
De handleidingen die vermeld zijn gelijken er wel op maar die ik heb staat er niet bij. De breedte ervan is 60 cm en met een kleine boiler met daarop een expansievat.
Heb de kap open gedaan en daar een foto van genomen.



Als het expansievat stuk is, hoor je dan duidelijk een verschil bij het erop kloppen?
Morgen kijk ik na of iet moduleerd en hoe warm de leiding is bij de warmtesensor als ie afsleegt
Ga proberen sytematisch enkele mogelijke problemen uit te sluiten.

Heeft het bij zowel als ie het water moet verwaren als bij de cv.

Mvg Guy
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #19
Gipsycd schreef:
Als het expansievat stuk is, hoor je dan duidelijk een verschil bij het erop kloppen?
Gebruik de zoekfunctie eens, er is al verschrikkelijk veel over geschreven.
 

Gipsycd

  • #20
Het is dus een FERELLA BOIL F 24 MEL (met boiler).
Expantievat is stuk, maar aangezien dat op het hoogste punt staat denk ik niet dat dat de oorzaak is van al mijn problemen.
Mijn brander staat op zolder en alle leidingen liggen lager dan het vatje.
Gasdruk voor gasblok is 23 Mbar , na gasblok 16,4 gezet bij max. ontbranding. Pompen ontlucht.
In de loop van de namiddag dacht ik dat het inorde was. Verwarming deed het goed en bleef dat ook doen tot ik het warm water liet lopen zodat ie voorrang moest geven aan het opwarmen van het water. Brander viel stil en deed het niet ,ook niet toen het water reeds koud was geworden :( . Manueel de termostaat lager gezet dan de temperatuur was in het huis. Toen begon de brander het water op te warmen :? .

Zit waarschijnlijk een fout in de elektronika en word dus een hopeloze zaak.

Bedankt voor de reakties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu