Weer slaat om. Verandering geluid WTW. Normaal?

Cavaldi

  • #21
Een hele late update. Ik heb uiteindelijk de fiberfil rollen gebruikt (zie bericht #18) achter de inblaasventielen en dat werkt goed genoeg om me niet te storen aan het geluid dat nog overblijft.
 

Charel

  • #22
Ik heb zopas het hele relaas gelezen van de ingrepen die je sinds verleden jaar hebt gedaan en ik kan niet anders dan besluiten dat nu de gehele regeling van uw ventilatiesysteem om zeep is geholpen.
Bij de indienststelling van zulke systemen worden alle ventielen apart ingesteld volgens de debieten die er in elke aparte ruimte nodig zijn. Ook wordt hierbij de juiste balans tussen aan- en afvoer van lucht geregeld. Bij een toestel dat uit balans draait ga je ofwel overdruk ofwel onderdruk in de woning creëren en kan je ook meer geluidslast ondervinden. Om nog maar te zwijgen over de kans dat de ventilatoren meer weerstand, meer slijtage en meer geluidlast kunnen ondervinden.
Bij het inregelen wordt elk ventiel zodanig apart geregeld dat de balans klopt en dat de luchttoevoer of afvoer in verhouding is met de grootte en het gebruik van het lokaal.
Je mag dus die ventielen nooit zo maar veranderen van instelling door in of uitdraaien of door obstakels zoals die zelfgemaakte filter in de buis te duwen.
Ik zou u de raad willen geven om uw systeem opnieuw te laten inregelen met debietmeting aan elk ventiel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #23
Ik zie het topic ook nu pas, en je grootste veroorzaker zijn de scherpe knikken in de buizen net na de WTW-unit.

Vanuit de branchevereniging is er hier paar jaar geleden een leuk filmpje over gemaakt:

 

Cavaldi

  • #24
Bedankt voor de goede zorgen. Ik neem het in overweging.

Beide een prettige jaarwisseling en een goed nieuwjaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu