WCD past niet in inbouwdoos

HoldenCaulfield

  • #1
We hebben net een huis uit de jaren negentig gekocht en 1 van de eerste grote dingen die aangepast moeten worden zijn de wand contact dozen en schakelaars. Alles moet veilig met aarding en kindsloten want ons kind is een boef ;)

Echter stuit ik op het volgende probleem. De enkele inbouwdoos is te klein voor de inbouwdoos. Onder het verhaal heb ik een afbeelding toegevoegd en daar zie je duidelijk dat de rand aarden over beton zitten. Ik krijg het niet voor elkaar om mijn Niko original Dubbele wandcontactdoos met randaarde Alpinwit 101-67845 er op te zetten. het wordt tegen gehouden door het beton.

Dus lieve klussers, enig idee wat hier gaande is? Werkte men in de jaren 90 met kleinere inbouwdozen? is de WCD van Niko gewoon te groot. Volgens de leverancier kon dit gewoon op een enkele inbouwdoos.

 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Dit schakelmateriaal is bedoeld voor een ovale inbouwdoos, H150 doos, Y-doos of hoe ze het gekke ding ook willen noemen.

Voor een dubbele WCD met randaarde op een normale inbouwdoos moet je op zoek naar half-opbouw.
 

HoldenCaulfield

  • #3
Bedankt XanderH, ik zat al eens naar alle inbouwdozen te kijken bij een leverancier en daar afgevraagd waar de ovalen voor zijn.. nu weet ik het.

Ik ga eens na denken of ik het gat kan vergroten, of dat ik hier een prof voor moet inhuren. De muur is eigenlijk al helemaal klaar en ik heb geen diamantenboor. Heeft iemand hier ervaring mee?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Als je toch gaat boren en hakken zou ik er een tweede doos naast monteren en voor 2 enkele WCD's gaan. Dat is toch veel fraaier?



Beide opties gaan je niet lukken zonder schade aan de muur dus de volgorde van je verbouwing is misschien wat verkeerd. ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu