Nieuwe platte WCD past niet in inbouwdoos

Amazon62

  • #1
Hallo,

Momenteel ben ik onze dikke oude wcd's (met en zonder randaarde) aan het vervangen voor platte Gira standaard 55 wcd's. Allen zijn 2-voudig. Maar nu merk ik dat de nieuwe helemaal niet passen. Ze liggen er dieper in en de randaarde steekt te ver buiten de inbouwdoos. Weet iemand wat voor een doos ik moet gebruiken?

Alvast bedankt.

Gr Maarten
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk heb je nu contactdozen gehaald waarvoor je een ovalen doos nodig hebt. Zo één:


Er bestaan geen tweevoudige inbouwcontactdozen met randaarde die in een normale ronde doos passen. Het alternatief is half-opbouw, oftewel "dikke" contactdozen zoals je ze had zitten.
 

Amazon62

  • #3
Beste Xander,

Bedankt voor de info! Ik had geen idee dat dit zo was, totdat ik ze zag. Wel logisch nadien. Ik ga opzoek naar de ovale dozen. Gelukkig zitten de meeste wcd's in gipswanden, dus vrij eenvoudig aan te passen. Welterusten.

Gr Maarten
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Inderdaad best logisch. Twee randaarde stekkers naast elkaar zijn al breder dan een standaard inbouwdoos. ;)

Als je de muren aan gaat passen zou ik trouwens kiezen voor twee normale inbouwdozen naast elkaar met twee enkelvoudige contactdozen onder een dubbel afdekraam. Ik vind dat een stuk netter, je bent flexibeler (stel dat je later een contactdoos wilt vervangen voor een schakelaar, of 1 van de 2 contactdozen geschakeld wilt maken) en je kunt het netjes combineren met ander schakelmateriaal (denk aan data outlets o.i.d.) onder een meervoudig afdekraam.

Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. ;)
 

Amazon62

  • #5
Ik dacht dat het wel uitwisselbaar was gezien de oude ook 2 voudig met randaarde was.

Heb de contactdozen al gekocht en bovendien vind ik met afdekraam niet mooi. We hebben een jaren 30 woning, dus te modern past niet zo goed. Nu zijn het mooie mat witte wcd's met een randje er omheen. Mooiste vond ik de type zonder randaarde, maar dat is net te ouderwets.

Bedankt voor je input.

Gr Maarten



bericht aangepast - mod
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Je plaatje werkt, hoor. ;)

Wat ik al zei, over smaak valt niet te twisten. Dit soort dozen doen mij denken aan nieuwbouw sociale woningbouw, studentenflats en bejaardencentra... Oftewel alles wat vooral goedkoop moet zijn. Maar laat dat jou vooral niet ontmoedigen als je dit daadwerkelijk mooier vindt. ;)
 

Amazon62

  • #7
Tja... We wilde iets simpel en mat wit en het staat goed in de slaapkamers. Ik vind met afdekraam te druk. Voordeel is de prijs, maar daar ging het niet om.. Beneden hebben we wel met ramen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu