WC verplaatsen - pvc buizen wegwerken tips?

Vincent_Ams

 • #1
Hoi,

Ik ben een poging aan het doen om ons kleine WC'tje aan te pakken. Het probleem is, dat de ruimte extreem klein is voor een WC. De pot is in de hoek gedrukt waardoor de bril nooit omhoog kon en de valpijp was provesorisch bevestigd aan de stortbak.

Ik heb nu een flexibele aansluitslang/ potmanchet besteld waardoor ik de WC iets naar voren kan halen en draaien zodat de bril omhoog kan in de toekomst. Ik wil alleen ook nog wat doen aan die PVC buizen. Het zijn nu drus drie hoeken waarvan 1 gelijmd is en de ander met duct-tape vast zit. Heeft iemand hier tips voor?

Ik zat te denken om een haakse valpijpsok te bevestigen aan de achterkant van de pot en dan 2 valpijp hoeken vast te lijmen en te leiden naar de stortbak. Hierdoor komt de stortbak iets lager maar heb ik 1 aansluiting minder en oogt het misschien wat professioneler?

Ik heb absoluut geen ervaring op dit vlak dus alle tips en ideeen zijn welkom,

Groet
Vincent

IMG-5931.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vincent_Ams

  • #2
  Bedankt voor alle hulp ;)

  Toch wil ik nog wel even delen hoe ik het opgelost heb voor mensen met dezelfde soort problemen.

  Ik had heel veel WC valpijpbochten gekocht en die heb ik geprobeerd aan elkaar te maken, maar dat werkt dus niet. De buis is 50 MM breed aan de bovenkant (aansluiting stortbak) en 40 MM (volgens mij) voor de aansluiting naar de toiletpot.

  Tip van m'n vader was gewone grijze PVC buizen te kopen met hoeken en te eindigen met een 'echte' valpijpbocht. Ik heb een meter gekocht (wat veel goedkoper was) en twee hoeken en deze aan elkaar gelijmd met PVC lijm.

  Op zich dus allemaal heel gemakkelijk, maar wel handig om te weten dat valpijpen niet te combineren zijn om bochten te maken die ik nodig had

  IMG-6554.jpg
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Voor het geval je het nog eens wilt veranderen is dit misschien een oplossing, een hoek reservoir.
  Ik had het topic niet gezien.

  Bedankt voor de terugkoppeling.
   

  ABCDE

  • #4
  @Jan zo te zien is bij @Vincent_Ams de hoek kleiner dan 90 graden, dan gaat zo'n hoekreservoir ook niet zo makkelijk.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Volgens mij is dat vertekening van de foto.
   

  Vincent_Ams

  • #6
  @Jan ik had inderdaad al gekeken naar hoekreservoirs. Dat had me fantastisch geleken want dan had ik zelfs een mooi hangend toilet kunnen installeren maar idd zoals @ABCDE al zegt is de hoek te klein. Het is eigenlijk een heel raar hoekje waar men een WC-ruimte van gemaakt heeft (en je er daarom niet veel mee kan qua conventioneel installatiemateriaal)

  Maar bedankt voor de reacties! Toch nog leuk om toch nog een beetje feedback te krijgen op m'n post.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu