Wc stroomt over & borrelt

Nicole b

  • #1
Beste mensen heeft iemand nog advies voor mij? We zijn de wanhoop nabij...

We hebben een huis uit 2003. We hebben al drie keer overstroming uit de wc gehad beneden. Daarnaast hoor je de wc ploppen als er boven gedouched wordt....De eerste keer hebben we een onstoppingsbedrijf thuis gehad: In de tuin heeft hij een gat gegraven waar een deksel naar het riool zit. Deze met zeer hoge druk doorgespoten. De twee volgende keren wisten we de deksel te vinden en hebben we bij boels zo een ding gehuurt om zelf de boel door te spuiten.

Het ontstop bedrijf dacht dat het probleem lag aan de ligging van de rioleringsbuizen. Vanuit het huis moest het water twee haakse bochten maken er kwam dus twe weing waterdruk door.

Afgelopen voorjaar hebben we de boel opgegegraven en de buizen omgelegt met twee minder scherpe bochten. Opgelost denk je. Gister tijdens zeer regen is het water weer omhoog gekomen. Dus staat de houtenvloer hier weer bol en blank...en weer dat plop geluid.

De gemeente doet niks omdat je bij een koophuis verantwoordelijk bent tot de straat. Die verantwoording is leuk maar we weten niet meer wat we verder nog moeten doen..

groetjes Nicole
 

Fiesiekus

  • #2
KAn je een schets maken van de loop van die riolering. En (ongeveer) aangeven waar de bochten zitten en hoe scherp ze zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De leiding kan verzakt zijn of gedeeltelijk verstopt achter de put.
Het lijkt mij het handigste de put open te maken, de wc's tegelijk door te trekken en er een aantal emmers water achteraan te gooien, in de put is dan redelijk waar te nemen hoe de stroomsnelheid is.

Een andere mogelijkheid is een te geringe capaciteit van de gemeentelijk riool, vooral omdat u schreef dat het bij grote hoeveelheden regen weer gebeurde.
 

Sewerboy

  • #4
Waar zit het deksel van het ontstoppingsstuk? Vaak zit er 1 bij de gevel van de woning en 1 op erfgrens. Deze op erfgrens moet bij een verstopping worden opgegraven. Staat de leiding hier vol met water, probleem voor gemeente, leiding leeg, probleem op eigen terrein. Onder de vloer is riolering in orde? Leiding kan van buiten er goed uitzien, maar hoe deze er van binnen uitziet kan met een camera bekeken worden, vanaf woning tot aansluiting hoofdriool.
 

Nicole b

  • #5
Hierbij een tekening natuurlijk lopen de leidingen binnen het huis naar beneden.


dat gele zijn de rioolbuizen. Ik hoop dat het duidelijk is...
 

Fiesiekus

  • #6
Blijft lastig. Dat er een verstopping in het spel is, lijkt aannemelijk, kan ook in het gemeenteriool een probleem zijn. Een rioolinspectie zou meer info kunnen geven.
 

Stania

  • #7
Als de buizen teveel op afschot liggen , of de bochten haken aan de binnen-zijde , dan hoopt zich een hoeveelheid aan proppen op , en bij hevige regenval , loop het leiding-systeem vol , en het laagste punt in huis , is dan de WC-pot .

Tijdelijke oplossing : Plaats vlak boven de grond , in de regenwater afvoer , en 45 graden T-stuk . Lopopt het leidingsysteem wél vol , dan vliegt het er daar wel uiit , en heb je het niet meer binnen in huis .
Maar moet een gerenomeerd bedrijf bij .
Zó kan het niet blijven natuurlijk .

Succes .
 

Nicole b

  • #8
Dank voor de reacties! De gemeente is vandaag wezen kijken en zeggen dat het niet bij hun ligt :( dus toch maar weer de tuin opengraven :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Wanneer u mijn tip op zou volgen maak dan een filmpje of foto's van de stroming in de put, u staat dan heel wat sterker wanneer het bij het gemeenteriool ligt.
Gemeentes zijn over het algemeen niet zo happig op toegeven dat de storing bij hen zou kunnen liggen.
 

Stania

  • #10
Hallo Nicole .
Ja , de gemeente is wezen kijken . Maar er rijzen bij meij wél wat vrtagen :

1. hoe hebben zij dat geconstateerd ????Waar berust hun stelling op , dat het wél of niet bij de gemeente ligt ????
Zijn ze bij jou in huis geweest , en heb je een dik ½-uur álle kranen laten lopen ?
2. Komt jullie leiding precies in een inspectie-put uit ( rond of vierkant-deksel in de straat en/of stoep )
Zoniet , hebben ze er wat verder aan gedaan ?
Spiegelen v/d ene naar de andere put ?
Met een camera gezien , of de aansluiting wel goed in het hoofd-riool zit ?
De erfscheidings-put/ontstop-stuk open gehad , en met veel water uit het huis , geconstaterrd , dat het goed stroomde , óók met 2- keer een have wc-rol aan papier erin ?
Of gewoon even gekeken , en gezegd , dat het niet bij hun lag , en na 10-minuten weer vertrokken .
Dán mag je de gemeente wel eens aan de oren trekken , en vragen om bewijzen , en foto's , en video-beelden .
Er zijn tekeningen , waar jullie op het hoofdriool aangesloten zitten , en die worden altijd ingemeten vanuit een inspectie-put .
Maak een sterke haak , en ga bij een zware-bui eens naar buiten ( 2-man ) , en licht eens zo'n deksels op , en kijk eens , of je water ziet stromen , of dat het water-niveau boven de bovenkant van de buis v/d gemeente staat .
( oude kleren aan , en er om denken , het deksel niet in de put laten vallen , dan erbij blijven , en politie bellen !!!! [ is bij een 4-kant-deksel mogelijk ] )
Staat de bovenkant van hun buis onder water , en jullie komen niet in de put uit , dan is het een probleem v/d gemeente !!!! [ Maak opnames !!! Heb je bewijs , foto's , film , video ]
3 . Waar zit de erfscheidings-put / ontstop-stuk ????
Staat ook op tekening bij Gemeente .
Dat eventueel opgraven , en van daar uit een TV-inspectie laten uitvoeren . [ Zie gele-gids ] bij open-liggen , kunnen ze er zó bij , en is het niet zo'n grote klus , met het oog op de onkosten .
Maar er moet iemand aanwezig zijn , om álle kranen open te zetten , en bij eventuele overstroming weer dicht te draaien .
Blijft de camera boven water , en het papier stroomt ook goed weg [ kieper er maar een rol tegenaan , in grote stukken in de WC-pot gooien , en door trekken , met alle andere kranen open , moet het langs de erfscheiding komen . [ zou wel eens op een zaterdag kunnen , geen onkosten nog ] Komt het er niet , dan is er bij jullie gedeelte wat loos .

Succes ermee , ik heb gedaan wat ik kon in raadgeving .
Maar dit is een probleem , waar je verstand van moet hebben , en inzicht in moet hebben .
Dus vertrouw je het niet , dan een riool-bedrijf in schakelen [ vaak wél aan de prijs [ was zelf 20-jaar rioloog , maar vele problemen blijven vaak om het geld ] { € 500-600 ben je zómaar kwijt , wil men het goed onderzoeken } )
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Wanneer u iets probeert met toiletpapier gebruik dan rollen met een tekening o.i.d. erop, in elk geval iets dat herkenbaar anders is dan wat u normaal gebruikt.
 

Fiesiekus

  • #12
Gister tijdens zeer regen is het water weer omhoog gekomen.
Vaak worden in moderne wijken aparte afvoeren voor HWA aangelegd. IS dat dus bij u niet 't geval?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu