Wc pot vervangen

Elco-os

 • #1
Hallo allemaal,

Vandaag is er door een ongelukje met het vervangen van een gebroken wcbril nu ook een hoekje van de wcpot gebroken waardoor deze water lekt met spoelen. Tijd voor een nieuwe dus, gelukkig was hij al oud.

Nu de vraag, waar moet ik op letten bij het uitzoeken en installeren van een nieuwe? Het is een staande pot met de aansluiting onder de pot de vloer in.

Kan je hier eenvoudig een soortgelijk model op zetten wordt dit breekwerk? Het reservoir wil ik tegelijk mee vervangen als het even kan, want die heeft ook de beste tijd gehad.

En dan nog een ander ding. Eigenlijk stond het al op de planning om de boel ergens volgend jaar opnieuw te tegelen en te renoveren. Daar heb ik nu nog de tijd niet voor. Hoe veel extra moeite en gedoe is het om hem dan te demonteren en later terug te zetten, of is dit af te raden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Kijk waar de bestaande afvoer zit, tegenwoordig is achter-onder, AO, standaard.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Wc even demonteren zodat je kunt zien waar de afvoer zit.
  Want je zei wc is oud.
  Het kan een AO pot, of MO of een VO de laatste 2 zijn heel oud en die worden niet meer gemaakt, soms nog via 2e hands bouwmaterialen

  AO=Achter onderuitlaat
  MO= midden onder uitlaat
  VO= Voor onder uitlaat
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu