Staande wc pot met vloeruitlaat vervangen

Rijnberg

 • #1
Ik wil een staande wc pot met vloeruitlaat vervangen door een staaand model die wat meer ruimte aan de voorkant overlaat. Zonder dat ik de afvoer ga verplaatsen. De afvoer zit 25 cm van de achtermuur en de voorkant van de wc zit op 68 cm van de achtermuur. De situatie nu is dat ik aan de voorkant slechts 47 cm overhoud.
Wie heeft tips voor me waar ik op moet letten e.d. Ik heb nog niet eerder een toilet geplaatst maar lijkt me niet zo ingewikkeld. Als ik tenminste een pot kan vinden die aan mijn afmeting-wensen voldoet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • InstallateurRdam

  • #2
  Veel verschil zal het niet uitmaken je kan je nieuwe wc pot aansluiten met een excentrische pot sok zo win je weer een paar cm.
  Betwijfel of je uberhaupt je wc naar achter kan brengen ivm je wc bril.
  Plaats is wat foto's van de situatie.

  Gr Robin
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Een dun reservoir toepassen, dan kan de pot wat naar achteren en blijft de bril nog omhoog staan.
   

  InstallateurRdam

  • #4
  Ja een wisa 500 maar 25 cm en dan nog verder naar achter zal dan een hoog hangend reservoir worden maar nogmaals foto's zal fijn wezen.

  Gr Robin
   

  Rijnberg

  • #5
  De vloeruitlaat is een vast gegeven. Ik zoek een pot waarvan de afstand vloeruitlaat -- voorkant zo klein mogelijk is. die is nu 47 cm (vanaf hart vloeruitlaat)

  @Robin: hoe kan ik een excentrische sok ertussen doen? De wc staat gewoon recht boven het gat in de vloer. daar past toch niets meer tussen? Het moet echt al in het model van de pot zelf zitten.

  wc bril maak ik me nog geen zorgen over, desnoods plaats het reservoir wat hoger. in de huidige situatie zou de bril zeker nog 10 cm naar achter gemonteerd kunnen worden maar dat is natuurlijk afhankelijk van de pot die ik zoek.
   

  InstallateurRdam

  • #6


  Die bedoel ik
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  InstallateurRdam,

  wilt u ophouden met overbodige screenshots te plaatsen ?
  Dat is u al eerder gevraagd, in voorko0mende gevallen zal de screenshot worden verwijderd.
  Voor de tweede keer heb ik in dit topic de afbeelding gewijzigd in een normale afbeelding.
  Het is een kleine moeite een afbeelding van internet te plukken en hier te plaatsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu