Hulp gevraagd met toilet pot vervangen

henry29

  • #1
Ik wil deze wc toilet pot vervangen zonder dat ik nieuwe gaten hoef te boren. Dit is een wc van het merk Kiwa - allia zit met 2 schroeven vast 25 jaar oud ongeveer. Stel als ik wel opnieuw moet boren dan wil ik geen oude gaten zien in de vloer. Zou dit gaan lukken wie kan mij op weg helpen?
44.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kiwa is geen pot merk maar een keur merk.
Gewoon even met een kartonnen mal de omvang van je pot maken wat op de vloer staat en op meten hoe ver de pot vanaf de muur staat en dan naar een sanitair specialist gaan.
Of je bouwmarkt
 

henry29

  • #3
Oké bedankt, dan moet de pot er denk ik af om de maat te meten via een mal. De schroeven zal ik niet los krijgen hebben geen zeskantse kop maar gewoon met sleuf en de schroeven zijn roestig. Op één of andere manier zaal ik toch moeten meten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
pot hoeft niet los als je de voeg en de wand als richt punt neemt een vierkante plaat blauw en dan meet je terug (rode lijn) op verschillende plekken.
Je tekent het uit en je knipt het uit dan heb je maat van onder zijde pot.
Naamloos.jpg
 

henry29

  • #5
Top ik begrijp het, kan zijn dat het even een speurtocht wordt naar deze pot. Als ik de schroeven niet los krijg dan zal ik daar waar de schroeven zitten de pot voorzichtig kapot slaan.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
IJzerzaagblad in een handvat tussen de pot en vloer steken en de schroeven doorzagen.
Voorzichtig en een pot kapot slaan zijn twee dingen die niet bij elkaar passen.
 

Dimkal

  • #7
Het merk All.. is een Frans merk, viel onder de groep waar ook Sp...x toe behoorde. Is allemaal overgenomen door G.b.r.t. De Franse fabrieken waar deze pot geproduceerd werden zijn gesloten, denk dat je er vanuit moet gaan dat deze pot niet meer leverbaar is en dat je zoals @Henk aangaf op zoek moet naar een alternatief met een wat bredere voet om de oude boorgaten gaten af te dekken en waar de afvoer op de juiste plaats uitkomt.

Excuses voor mijn creatieve stippen gebruik, er mogen hier helaas geen merknamen worden gebruikt in dit forum.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Met een oscillerende machine met een zaagje voor ijzer erin zaag je de schroeven zo door.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu